Biezenknoppen - Juncus conglomeratus

Door Juno - 10-12-2018 in Waterplanten
0 reacties

Biezenknoppen - Juncus conglomeratus

Rood-bruine glanzende Biezenknoppen

Biezenknoppen is een overblijvend kruid die bij de Russenfamilie hoort. Deze plant groeit over het algemeen in schraalgraslanden, duinvalleien, afgravingen, op heidepaden en op kapvlakten. De Biezenknoppen komen oorspronkelijk uit Europa, Noord-Afrika en West-Azië maar is later verspreid naar Noord-Amerika. Biezenknoppen hebben korte wortelstokken en een groene stengel. De Schedeachtige bladeren groeien onderaan de plant.

 

Zo verzorg ik Biezenknoppen

Biezenknoppen kunnen in hoogte variëren van ongeveer 20 tot 100 centimeter hoog. Deze plant is winterhard en overwintert dus meerdere jaren. Dit resulteert ook dat deze plant zaadjes blijft produceren. Deze plant verlangt naar een zonnige / halfschaduw standplaats en vind het het fijnst om in een vochtig tot natte grond te staan. Van belang is, dat deze grond voedselarm tot matigvoedsel rijk is en daarbij zuur tot zwak zuur is. 

 

Onderhoud en aanplanten van Biezenknoppen

Biezenknoppen dienen aangeplant te worden in zone 1 en of 2.

 

Uitleg tuindingen zones

 

Tuindingen zone 1: Oeverplanten


Oeverplanten staan om de vijver heen in normale tuingrond. De grond is hier droog maar bevat ook vocht. Deze grond kan zo nu en dan door een goeie regenbui onder water komen te staan maar dit is geen probleem voor de oeverplanten. De oeverplanten worden over het algemeen gebruikt als sierstuk voor de vijverrand. Zo heb je altijd zelf in de hand hoe de vijver er in zijn totaalplaatje uitziet.


Tuindingen zone 2: Moerasplanten


Het moerasgebied is eigenlijk het verlengde van de oever, waar het over het algemeen wat natter is dan de oever. Deze grond blijft ook altijd zeer vochtig. Moerasplanten worden geplaatst tussen 0 tot 15 centimeter diepte. Sommige moerasplanten ‘‘moeten’’ onder water geplant worden om zo de groei te bevordern of om te overwinteren. Bij deze planten is altijd aangegeven op welke diepte ze geplaatst moeten worden. Vijvermanden worden bij moerasplanten geadviseerd om zo de plant gecontroleerd te laten groeien.

 

Leuke dingen 

  • Wist je dat Biezen knoppen soms ook op kunnen bloeien in de maandan oktober en november?

 

 

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions