Calla - Aronskelk - Zantedeschia aeth. 'Green Goddess

Door Tuindingen - 24-12-2018 in Waterplanten
0 reacties

Calla - Aronskelk - Zantedeschia aeth. 'Green Goddess

 

Sierlijke grote vijverplant

Calla is echt een genot voor het oog. Het is een sierplant die behoort tot de Aronskelkachtigen familie, ook wel Araceae genoemd. Deze plant komt het meest voor op moerassige plekken. Oorspronkelijk komt Calla uit Zuid-Afrika. Deze plant vindt het het lekkerst om gedurende het hele jaar (bij voorkeur) in 15 graden celsius te staan. Echter kan dat niet in Nederland. Ook de kou is geen probeel voor deze sierlijke vijverplant.

 

Verzorging van Calla

Deze plant mag niet ombreken bij de vijver. Het is een mooie grote sierlijke plant die verlangt naar een zonnige half schaduw standplaats. Daarnaast komt Calle het beste tot haar recht in een drassige ondergond. Denk hierbij aan oevers. De bloeiperiode van Calla is in de maanden juli, augustus, september en oktober. Daarbij kan deze mooie plant tot wel 50 tot 75 centimeter de hoogte in groeien. Calla mag tot 10 centimeter onderwater aangeplant worden.

 

Het aanplanten van Calla

Calla dient aangeplant te worden in Tuindingen zone 1 en/of 2.

 

Uitleg tuindingen zones

 

Tuindingen zone 1: Oeverplanten

Oeverplanten staan om de vijver heen in normale tuingrond. De grond is hier droog maar bevat ook vocht. Deze grond kan zo nu en dan door een goeie regenbui onder water komen te staan maar dit is geen probleem voor de oeverplanten. De oeverplanten worden over het algemeen gebruikt als sierstuk voor de vijverrand. Zo heb je altijd zelf in de hand hoe de vijver er in zijn totaalplaatje uitziet.

 

Tuindingen zone 2: Moerasplanten

Het moerasgebied is eigenlijk het verlengde van de oever, waar het over het algemeen wat natter is dan de oever. Deze grond blijft ook altijd zeer vochtig. Moerasplanten worden geplaatst tussen 0 tot 15 centimeter diepte. Sommige moerasplanten ‘‘moeten’’ onder water geplant worden om zo de groei te bevorderen of om te overwinte-ren. Bij deze planten is altijd aangegeven op welke diepte ze geplaatst moeten worden. Vijvermanden worden bij moerasplanten geadviseerd om zo de plant gecontroleerd te laten groeien. Lees hier meer over de verschillende vijverzones

 

Leuke 

  • Wist je dat Calla ook als kamerplant gebruikt kan worden?

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions