Breed wollegras - Eriophorum latifolium

Door Juno - 26-11-2018 in Waterplanten
0 reacties

Breed wollegras - Eriophorum latifolium

Wollige vijverplant

Brees wollegras is een vijverplant plant die uit de cypergrassenfamilie komt, ook wel Cyperaceae genoemd. Oorspronkelijk komt deze plant voor op hoge plekken in Europa (tot 2100 meter hoogte). Vanuit hier is breed wollegras naar Nederland gehaald en is tegenwoordig een zeldzaam soort. Deze plant wordt sinds 1 januari 2017 beschermt. Deze plant is makkelijk te herkennen aan zijn lange stengel met een stukje ''wol'' als bloem.

 

Aanplanten en verzorgen van Breed wollegras

Breed wollegras is een mooie vijverplant die niet heel veel gebruikt wordt in verband met zijn waarde. Deze plant verlangt naar een zonnig plaats. Daarnaast kan Breed wollegras perfect groeien in een vochtig tot natte ondergrond. De bloeiperiode van deze zeldzame plant is in de maanden mei, juni en juli. Deze plant groeit gemiddeld 30 tot 60 centimeter de hoogte in. Breed wollegras is winterhard maar niet wintergroen.

 

De plaatsing van Breed wollegras

Breed wollegras dient aangeplant te worden in Tuindingen zone 2 en/of 3.

 

Uitleg tuindingen zones

 

Tuindingen zone 2: Moerasplanten

Het moerasgebied is eigenlijk het verlengde van de oever, waar het over het algemeen wat natter is dan de oever. Deze grond blijft ook altijd zeer vochtig. Moerasplanten worden geplaatst tussen 0 tot 15 centimeter diepte. Sommige moerasplanten ‘‘moeten’’ onder water geplant worden om zo de groei te bevorderen of om te overwinte-ren. Bij deze planten is altijd aangegeven op welke diepte ze geplaatst moeten worden. Vijvermanden worden bij moerasplanten geadviseerd om zo de plant gecontroleerd te laten groeien.

 

Tuindingen zone 3: Waterplanten

Het waterplant gebied is weer wat dieper dan het moerasgebied. Dit gebied varieert van 0 tot ongeveer 40 centimeter diepte. In dit gebied moeten de waterplanten met de wortels in het water geplaatst worden. Over het algemeen mogen de planten ook volledig onderwater geplant worden. Waterplanten hebben veel zon nodig en stilstaand water. Uit de buurt van watervalletjes en/of fonteinen. Als ze hier wel in de buurt staan kan het zijn dat de plant gaat rotten. Ook bij waterplanten wordt geadviseerd om gebruik te maken van een vijvermand. Lees hier meer over de verschillende vijverzones

 

Leuke 

  • Wist je dat de latijnse naam Eriophorum van het Griekse woord Erion komt? Dit betekend letterlijk wol.

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions