Blauwe Maskerbloem - Mimulus - ringens

Door Juno - 10-12-2018 in Waterplanten
0 reacties

Blauwe Maskerbloem - Mimulus - ringens

Mooie blauwe vijverplant

Blauwe Maskerbloem is een mooie vijverplant die tot de Scrophulariacea familie behoort. In de bloeitijd van deze plant vormen er sierlijke lila blauwe bloemen.  De Blauwe Maskerbloem kan een maximale temperatuur verdragen van -35 graden celsius. Daarbij wordt er bij deze plant geadviseerd om niet meer dan 8 tot 11 stuks per vierkante meter te plaatsen. De Blauwe Maskerbloem is uitermate geschikt voor een watertuin en vindt het het fijnst om op de overgang van water naar land te staan.

 

Het onderhouden en verzorgen van de Blauwe Maskerbloem

Een super mooi aanvulling op uw watertuin. De Blauwe Maskerbloem is een vaste plant die het heerlijk vindt om op een zonnig plaats te staan. Daarbij groeit hij het beste in een vochtig tot natte ondergrond. De bloeiperiode van de Blauwe Maskerbloem is in de maanden juni, juli en augustus. In deze periode komen er lila blauwe bloemen naar voren. Deze pant kan wel tot 80 centimeter de hoogte ingroeien. De Blauwe Maskerbloem is winterhard maar niet wintergroen.

 

Waar kan ik de Blauwe Maskerbloem het beste plaatsen

De Blauwe Maskerbloem dient aangeplant te worden in Tuindingen zone 1 en/of 2.

 

Uitleg tuindingen zones

 

Tuindingen zone 1: Oeverplanten

Oeverplanten staan om de vijver heen in normale tuingrond. De grond is hier droog maar bevat ook vocht. Deze grond kan zo nu en dan door een goeie regenbui onder water komen te staan maar dit is geen probleem voor de oeverplanten. De oeverplanten worden over het algemeen gebruikt als sierstuk voor de vijverrand. Zo heb je altijd zelf in de hand hoe de vijver er in zijn totaalplaatje uitziet.

 

Tuindingen zone 2: Moerasplanten

Het moerasgebied is eigenlijk het verlengde van de oever, waar het over het algemeen wat natter is dan de oever. Deze grond blijft ook altijd zeer vochtig. Moerasplanten worden geplaatst tussen 0 tot 15 centimeter diepte. Sommige moerasplanten ‘‘moeten’’ onder water geplant worden om zo de groei te bevorderen of om te overwinte-ren. Bij deze planten is altijd aangegeven op welke diepte ze geplaatst moeten worden. Vijvermanden worden bij moerasplanten geadviseerd om zo de plant gecontroleerd te laten groeien. Lees hier meer over de verschillende vijverzones

 

Leuke 

  • Wist je dat de Blauwe maskerbloem in sommige situaties ook gebruikt kan worden als borderplant?

 

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions