Blauw glidkruid - Scutellaria galericulata

Door Tuindingen - 24-12-2018 in Waterplanten
0 reacties

Blauw glidkruid - Scutellaria galericulata

Sierlijke blauwe plant aan de waterkant Blauw glidkruid

Blauw glidkruid is een sierlijk klein(er) plantje die behoort tot de Lipbloemenfamilie. Deze mooie plant groeit over het algemeen in riet- en zeggenmoerassen, moerasbossen, langs het water, duinvalleien, stenige en vochtige plaatsen. Officieel komt Blauw glidkruid uit de koudere gebieden van het Noordelijk halfrond. Deze plant produceert in zijn bloeiperiode prachtige blauw-paarse bloemen die hartvormig zijn. Echter is de onderkant van de bloem meestal een beetje rood gekleurd.

 

Aanplanten en onderhouden van Blauw glidkruid

Deze mooie blauwe plant is een sierlijk plantje die bij de vijver niet mag missen. Blauw glidkruid vind het fijn om in een zonnige tot matig beschaduwde plaats te staan. Daarbij komt Blauw glidkruid het best tot zijn recht in een vochtige tot natte ondergrond. De bloeiperiode van deze plant is in de maanden juni, juli, augustus en september. Blauw glidkruid groeit gemiddeld 5 tot 60 centimeter hoogte. Daarnaast is deze plant goed winterhard en bloeit dus meerdere jaren!

 

De beste plek voor Blauw glidkruid

Blauw glidkruid dient aangeplant te worden in Tuindingen zone 1.

 

Uitleg tuindingen zones

 

Tuindingen zone 1: Oeverplanten


Oeverplanten staan om de vijver heen in normale tuingrond. De grond is hier droog maar bevat ook vocht. Deze grond kan zo nu en dan door een goeie regenbui onder water komen te staan maar dit is geen probleem voor de oeverplanten. De oeverplanten worden over het algemeen gebruikt als sierstuk voor de vijverrand. Zo heb je altijd zelf in de hand hoe de vijver er in zijn totaalplaatje uitziet. Lees hier meer over de verschillende vijverzones

 

Leuke 

  • Wist je dat de Lipbloemfamilie bloemen gekenmerkt worden met vijf kelktanden? Blauw glidkruid is de enige die dat niet heeft.

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions