Alpenklaver - Trifolium alpinum

Door Tuindingen - 24-12-2018 in Waterplanten
0 reacties

Alpenklaver - Trifolium alpinum

Roze geurende bloem

De Alpenklaver is een plant die oorsponkelijk uit de Alpen komt, vandaar ook de latijnse naam ''Trifolium alpinum''. Deze sierlijke roze plant groeit over het algemeen op kalkarme, rots achtige ondergrond. In het wild groeit hij in de bergen van 1500 tot 2500 meter hoogte. Deze plant komt uit de vlinderbloemige familie ook wel Fabaceae genoemd. De Alpenklaver is een overblijvend kruid met een penwortel die gemiddeld 1 meter lang en 1 centimeter breed is. De stengel draagt drielaagse bladeren die ongeveer 5 centimeter lang zijn. Daarnaast geven de mooie roze / lichtrode bloemen een geur af.

 

Het onderhouden en verzorgen van De Alpenklaver

De Alpenklaver is een sierlijke plant die makkelijk overwintert en meerdere jaren kan bloeien en daarbij ook zaadjes produceert. De bloeiperiode van deze plant is in de maanden mei, juni, juli en augustus. De Alpenklaver groeit tot ongeveer 10 tot 50 centimeter de hoogte in. Deze plant verlangt naar een wat zuurdere ondergrond. Daarbij komt hij het best tot zijn recht in rotsige ondergrond. Denk hierbij aan mooie vijverrotsen.

 

Waar plaats ik deze roze geurplant

De Alpenklaver dient geplaatst te worden in Tuindingen zone 1.

 

Uitleg tuindingen zones

 

Tuindingen zone 1: Oeverplanten


Oeverplanten staan om de vijver heen in normale tuingrond. De grond is hier droog maar bevat ook vocht. Deze grond kan zo nu en dan door een goeie regenbui onder water komen te staan maar dit is geen probleem voor de oeverplanten. De oeverplanten worden over het algemeen gebruikt als sierstuk voor de vijverrand. Zo heb je altijd zelf in de hand hoe de vijver er in zijn totaalplaatje uitziet. Lees hier meer over de verschillende vijverzones

 

Leuke 

  • Wist je dat De Alpenklaver een geur afgeeft?

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions