Bergaster (Aster Amellus) 'Veilchenkönigin'

Door Kim - 2-12-2018 in Vaste planten
0 reacties

 Bergaster (Aster Amellus) 'Veilchenkönigin'

Perfecte najaarsbloeier voor in de border.

Van de  Bergaster kun je lang plezier hebben mits je hem plaatst in een voldoende doorlatende bodem. Het is een behoorlijk groeier die herkenbaar is aan haar sierlijke paarse bloemen met daarin een geel hart. Deze bloemen verschijnen in grote hoeveelheden. Prachtig voor het herfstseizoen! Bergaster bloeit namelijk in de maanden augustus, september en oktober. Bergaster wordt slechts 60 centimeter hoog en dient aangeplant te worden in het midden van de border of voorin. In de winter sterft Herfstaster boven de grond af, en komt het volgende seizoen weer op. Bergaster worden ook wel herfstasters genoemd en lokken allerlei bijen en vlinders naar je tuin!

Standplaats van Bergaster

Bergaster wenst een zonnige tot licht beschaduwde standplaats op een grond rijk aan kalk. Herfstasters houden niet zo van natte voeten. Vraagt een voedzame, vochtige grond.

Verzorging en toepassing van Bergaster

Bergaster is mooi te combineren met onder andere allerlei soorten siergrassen, bijvoorbeeld Chinees riet. Ook mooi in combinatie met andere planten die nog laat bloeien. Herfstaster kan gevoelig zijn voor meeldauw; pas hier dus voor op. Herfstaster dient aangeplant te worden in het najaar of juist in het vroege voorjaar. Snoeien dient men eind oktober eind oktober te doen.

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions