Egels lossen slakkeninvasie in de tuin op

24 Aug 2023 in Tuinonderhoud

Door Tuindingen

Afbeelding bij Egels lossen slakkeninvasie in de tuin op


Trucje om slakken uit de tuin te krijgen

Paula Albers uit Wassenaar heeft een milieuvriendelijke truc ontdekt om slakken in de tuin te bestrijden: leg meloenschillen in de tuin om de slakken aan te trekken. Plaats vervolgens een schil met slakken op een plek waar egels, natuurlijke vijanden van slakken, zich schuilhouden. Nadat de egel zijn maaltijd heeft gehad, kun je de schillen terug in de tuin leggen voor de volgende ronde.

Slak-probleem-bestrijden-verhelpen-manieren-wat-werkt-wel

EXTRA TIP 

🐌🐌 Een ander manier is 👉 https://www.tuindingen.nl/blog/tuinonderhoud/het-slakkenprobleem-oplossen

Slakken-weren-van-planten-moestuin-tuinieren-middel-manier-wat-goed-werkt

Slakken zijn opportunisten, dus ze gaan voor de gemakkelijk te bereiken planten. Zijn die op, gaan ze alsnog over de barrière naar je groenten. Zorg tevens voor een gezonde bodem, waardoor je planten weerbaarder zijn..Mulchen, compost en zo min mogelijk het bodemleven verstoren.Bijkomend voordeel is dat hierdoor je bodem ook langer vocht gaat vasthouden. Te veel mest en te veel compost is als fastfood. Het doet planten te hard groeien, waardoor ze verzwakken. Niet te vaak begieten, want vocht werkt als een magneet op slakken. 0
Deel je mening in een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Heb je al een account en wil je liever reageren onder je eigen naam? Klik dan eerst hier om in te loggen.


Er zijn nog geen reacties.
Tuinonderhoud

Egels lossen slakkeninvasie in de tuin op

Ontdek de innovatieve methode om op milieuvriendelijke wijze slakken in de tuin te beheersen en tegelijkertijd de natuurlijke balans te behouden.


Door Tuindingen

Tuinonderhoud

De levende bodem voeden

Je beplanting voorzien van bemesting is goed. Toch? Maar welke bemesting gebruik jij eigenlijk? Zorg voor bemesting die het bodemleven opbouwt, niet sloopt.


Tuinonderhoud

Het "slakkenprobleem" oplossen.

Ontdek hoe je het slakkenprobleem in je moestuin kunt oplossen zonder het gebruik van gif. Leer hoe je een natuurlijke en diverse omgeving kunt creëren waarin slakken en andere plagen minder schade aanrichten.


Tuinonderhoud

Hoe en wanneer moet je een laurierhaag snoeien?

Tips voor het snoeien van de laurier. Ontdek hoe je de laurier op de juiste manier snoeit, of je nu kiest voor een rigoureuze snoeibeurt of een jaarlijkse trimbeurt. Met deze handige tips kun je jouw laurier laten floreren en genieten van een weelderige groei of bloei.


Door Tuindingen

Tuinonderhoud

Potgrond bestaat grotendeels uit veen en dat zorgt voor problemen.

GOED OM TE WETEN: Welke grond zit er eigenlijk in je potgrond. Ga jij vanaf nu voor de groene optie of maakt het je niks uit?


Door Jan de B

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox