Groene aanslagreiniger Action zeer gevaarlijk voor huisdieren

13 Jan 2022 in Diervriendelijke tuininrichting

Door Ilse

Afbeelding bij Groene aanslagreiniger Action zeer gevaarlijk voor huisdieren


Heb je een huisdier? Let op! Experts waarschuwen voor de groene aanslagreiniger van het merk Green Boots, welke o.a. door de Action verkocht wordt. 

In het middel zit een dermate hoge concentratie gif – Didecyldimethylammonium chloride – dat het gevaarlijk kan zijn voor huisdieren. Die stof verdelgt namelijk niet alleen groene aanslag, maar zorgt ook voor brandwonden bij honden en katten. 

Brandwonden-door-bestrijdingsmiddelen

Huisdieren kunnen het gif al binnenkrijgen als ze op een terras liggen of zitten dat met de aanslagreiniger is schoongemaakt. Als ze zich daarna schoonlikken, kunnen ze hun bek verbranden.

De stof didecyldimethylammoniumchloride (DDAC) wordt als werkzame stof gebruikt in middelen voor desinfectie en voor het verwijderen van groene aanslag.
Van deze stof is bekend dat hoge concentraties en verkeerd gebruik kunnen leiden tot irritaties en brandwonden, en dat de stof giftig is voor waterorganismen. Daarom heeft het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) in de toelating voor het gebruik van dit middel beschermende maatregelen zoals handschoenen en beschermende kleding voorgeschreven, en moet voorkomen worden dat het product in het milieu terechtkomt. Hieruit blijkt dat zorgvuldig met het product omgegaan moet worden.

Gevaarlijke-reinigings-middelen-groene-aanslag-reiniger

Het stofje Didecyldimethylammonium Chloride zit ook in de groene aanslagreiniger van HG en Gamma, maar dan in verdunde vorm. Voor zover bekend zijn hier geen huisdieren door gewond geraakt.

Ook zeer schadelijk voor mensen

Wij moeten ook oppassen met de onverdunde algenreiniger van de Action. “De giftige stof in de flessen is onverdund. Het is absoluut gevaarlijk voor mensen en beschadigt direct levend weefsel als je het binnenkrijgt,

Groene aanslag reiniger van de action brandwonden huisdieren gevaarlijk gebruik huismiddel
 

Deel het bericht met je familie en vrienden om dit dierenleed te voorkomen 💪🏻💪🏻
 

Lees verder voor onze dier en milieuvriendelijke tips voor het reinigen van bestrating


0
Deel je mening in een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Heb je al een account en wil je liever reageren onder je eigen naam? Klik dan eerst hier om in te loggen.


J Avatar

J 1 maand geleden
Goedenavond,
Als deze is ingetrokken en opgedroogd, kan dit dan nog kwaad voor huisdieren?
Zo ja, hoe krijg je het dan weg van de tegels zodat het niet schadelijk meer is?


S de Haan Avatar

S de Haan 2 maanden geleden
Wat moet je dan gebruiken,?


Diervriendelijke tuininrichting

Help de Hommelkoningin aan een Hommelnest in eigen tuin (Zo doe je dat)

Een blije hommel heeft twee dingen nodig en dat zijn bloemen en huisvesting. Jij kan de hommel helpen door deze nestgelegenheid te geven, waar de hommel kan gaan wonen. Je wordt dan als het ware een “hommel imker”.


Door Jan de B

Diervriendelijke tuininrichting

Vroegbloeiende bolgewassen in februari eerste voedselbron voor insecten.

Het is fijn om jaarrond bloeiende planten te hebben. Dan hebben vlinders en bijen altijd wat te eten. Naast de bollen in het voorjaar kun je met je beplantingsplan rekening houden met de seizoenen.


Door Roel

Diervriendelijke tuininrichting

Handboek voor diervriendelijk en natuurlijk tuinieren (Aanrader)

'Een duurzame tuin' van Albert Vliegenthart is een inspirerend boek dat laat zien hoe je jouw tuin, balkon of terras aantrekkelijk kunt maken voor bijen, vlinders en andere nuttige insecten. Door eenvoudige maatregelen en gebruik van de juiste planten zal het natuurleven in je eigen stukje groen snel toenemen. Met heel praktische informatie over nuttige dieren, goede plantcombinaties en concrete tips om van je eigen stukje groen een diervriendelijk paradijsje te maken. Deze uitgave sluit aan bij het feit dat er steeds meer aandacht is voor wat wij zelf kunnen doen voor het behoud van alle nuttige insecten.


Door Tuindingen

Diervriendelijke tuininrichting

Winterverblijf lieveheersbeestje

Om de lieveheersbeestjes van dienst te zijn tijdens het overwinteren, zodat zij een veilige en droge schuilplaats hebben alsmede een verblijf voor voortplanting en overwintering.


Door Tuindingen

Diervriendelijke tuininrichting

Hoe maak ik mijn tuin aantrekkelijk voor vlinders en bijen

jij kunt bijen vlinders en andere insecten een thuis geven in jouw tuin


Door Tuindingen

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox