Vetranquil als slaapmiddel tegen vuurwerk doe het niet

Door Tuindingen - 4-12-2021 in Dieren
0 reacties

Vetranquil als slaapmiddel tegen vuurwerk doe het niet

Op diverse verkoopsites wordt nog steeds Vetranquil aangeboden voor honden en katten met vuurwerkangst. Wij willen u waarschuwen en met klem adviseren dit middel nooit aan uw dier te geven. Vetranquil is een narcosemiddel dat ervoor zorgt dat spieren verslappen en tegelijkertijd gehoor versterkt. Uw dier hoort het vuurwerk nog steeds en zelfs beter maar kan er niet meer op reageren. Hij kan u dus niet vertellen dat hij doodsangsten uitstaat en kan zichzelf ook niet meer verstoppen en dicht tegen u aankruipen als hem dat een veiliger gevoel geeft.

Pillen voor hond of kat slapen vuurwerk angst werking tijd

 

Kalmheid slechts schijn

Het middel werd vroeger wel door dierenartsen voorgeschreven bij vuurwerk angst en leek een gouden greep. Honden lagen de hele avond kalm in hun mand tot opluchting van hun baasje. Deze kalmheid was echter slechts schijn. De hond lag wel rustig maar niet omdat hij de knallen niet meer hoorde of omdat de angst werd gedempt maar omdat hij domweg niet meer kon bewegen.

Stelt u zich voor: u ervaart datgene waar u doodsbenauwd voor bent en kan dat op geen enkele manier uiten omdat u verslapte spieren hebt. Een ware nachtmerrie. Gelukkig schrijven dierenartsen het middel nog slechts zelden voor als nepoplossing voor vuurwerkangst. 

Omdat het middel online wel wordt aangeboden, vinden we een extra waarschuwing op zijn plaats. Koop nooit Vetranquil bij vuurwerkangst! Deel dit ook door aan familie en vrienden. 

Alternatieven

Is uw hond ook erg angstig voor vuurwerk? Bespreek met uw dierenarts om te overleggen wat de mogelijkheden zijn. Er zijn diverse medicijnen voor honden met angst-issues. Deze zijn alleen op recept bij de dierenarts te verkrijgen. Ze verrichten geen wonderen en gebruik moet altijd in combinatie met gedragstherapie worden ingezet.

 

{bron: Koninklijke hondenbescherming Nederland}

 

1 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions