Tips voor dieren in de tuin

Door Lindaschrijfthetop.nl - 27 dagen geleden in Dieren
0 reacties

Tips voor dieren in de tuin

Tips voor dieren in de tuin

In de tuin zie ik graag veel dieren. Dieren geven niet alleen meer leven in je tuin, ze zijn ook nuttig. Door de vogels te lokken in je tuin heb je weer minder last van de eikenprocessierups. En zo houdt de natuur zijn balans in de tuin. In mijn tuinblog geef ik je tips over hoe je meer beesten naar je tuin toe krijgt. Maar ook hoe je het beste om kan gaan met de minder leuke diertjes in je achtertuin. Maar welke dieren komen we zoal tegen in ons tuin(tje)?

Vogels in de tuin

Vogels zijn echt een toegevoegde waarde. Hoe leuk is het om de vogels af en aan te zien vliegen als je een vogelnestje hebt in de tuin. Maar hoe krijg je de vogeltjes in jouw tuin? De eerste tip voor meer vogels is in je tuin is het plaatsen van een gazon. Vogels jagen graag op insecten en wormen. En die zijn allemaal te vinden in de grasmat. De tweede tip is om boomschors te verwerken in je tuin. Je kunt de schors verwerken in je looppad, of juist de bodem er mee bedekken tegen onkruid. Insecten zitten graag onder schors vooral het lieveheersbeestje zit graag onder schors maar ook kikkers en padden vinden het een mooie schuilplek. En natuurlijk tuinbeplanting. Wil je veel vogels ga dan voor struiken en bomen waar vogeltjes voedsel en beschutting kunnen vinden.
Beplanting tips:
•    Vuurdoorn
•    Appelboom
•    Perenboom,
•    Meidoorn,
•    Viburnum,
•    Lijsterbes,
•    Blauwe bes
•    Klimop,
•    Kardinaalsmuts,
•    Krentenboompje

Insecten

Insecten je wilt ze niet missen in de tuin. Zij bestuiven de bloemen en planten en zorgen voor de voortplanting van de flora. Je kunt de insecten naar je tuin toe lokken met een insectenhotel. Maar wil je meer leven zorg dan voor insect vriendelijke beplanting. 

Egel

Wil je een egel vriendelijke tuin, laat dan veel bladeren en takken in je tuin liggen. Wil je het de egel echt comfortabel maken zorg dan voor een composthoop. In de composthoop kunnen de egels lakken vinden en een slaapplek creëren. De egel voelt zich helemaal happy als hij makkelijk overal kan wandelen. Dus heb je een strakke schutting zorg er dan voor een opening.

Slakken

Slakken zijn een niet graag geziene gast in de tuin. Maar is een slak nuttig in de tuin? Slakken zijn echt opruimers. Ze eten dode dieren op waaronder regenwormen en dode slakken. Daarbij is de slak ook weer nuttig als voedsel voor de egel en de vogels. Maar de andere kant is dat slakken ook veel tuinplanten opeten. Iets waar de echte tuinliefhebber niet op zit te wachten. Wil je de slak op een natuurlijke manier bestrijden lees dan mijn tegen tips tegen slakken blog.


Welke dieren heb jij wel of niet graag in de tuin?

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions