Laurierkers - Prunus l. Titan ('Rentan'®)

18 Feb 2021 in Bladhoudende beplanting

Door Kim

Afbeelding bij Laurierkers - Prunus l. Titan ('Rentan'®)


Prunus laurocerasus 'Titan', is een cultivar van de gewone laurierkers

De Laurierkers 'Titan' is een zeer sterke sierheester die ongevoelig is voor ziekten. Hij is zeer winterhard, namelijk tot -22 graden Celsius en daarbij bladhoudend.

Laurierkers 'Titan' heeft een bossig uiterlijk en wordt maximaal 125 centimeter hoog. Eigenlijk kun je die Laurierkers 'Titan' voor heel veel doeleinden gebruiken. Een mooie border? Dat kan. Gewoon, als solitair? Kan ook heel goed. Nieuwe takken zijn goudbruin van kleur. 

Qua standplaats zorg je het beste voor een zonnige tot half schaduwrijke plek op een goede, waterdoorlatende grond. Daarbij heeft Laurierkers 'Titan' weinig onderhoud nodig.

Laurierkers 'Titan' aanplanten en verzorgen

Beschrijving: De Laurierkers 'Titan' is een groenblijvende struik of kleine boom met glanzend donkergroen blad. Het heeft een opgaande groeiwijze en kan uiteindelijk een hoogte bereiken van ongeveer 3-4 meter, afhankelijk van de groeiomstandigheden en snoei.

Blad: De bladeren van 'Titan' zijn langwerpig tot elliptisch van vorm, leerachtig en hebben een glanzend oppervlak. Ze zijn donkergroen van kleur en blijven het hele jaar door aan de plant, wat bijdraagt aan de wintergroene aantrekkingskracht.

Bloei: In het voorjaar produceert de Laurierkers 'Titan' kleine witte bloemen in dichte, rechtopstaande bloemtrossen. Hoewel de bloemen niet bijzonder opvallend zijn, kunnen ze een aangename geur verspreiden.

Vruchten: Na de bloei kunnen zich kleine zwarte bessen vormen, hoewel ze meestal niet erg opvallend zijn.

Groeiomstandigheden: Deze plant gedijt goed in verschillende bodemtypes, zolang de grond goed doorlatend is. Het verdraagt zowel volle zon als halfschaduw, maar groeit het beste in een vochtige, goed doorlatende bodem. Het is redelijk winterhard en kan temperaturen verdragen tot -15°C.

Toepassingen: De Laurierkers 'Titan' wordt vaak gebruikt als haagplant vanwege zijn dichte groeiwijze en wintergroene bladeren. Het kan ook worden gebruikt als solitaire struik of als onderdeel van gemengde borders.

Onderhoud: Deze plant vereist weinig onderhoud, maar het regelmatig snoeien kan helpen om een compacte groei te bevorderen en de vorm te behouden. Snoei bij voorkeur in het voorjaar na de bloei.

Giftigheid: Het is belangrijk op te merken dat alle delen van de Laurierkers, inclusief de bessen, giftig zijn bij inname, dus het is verstandig om kinderen en huisdieren weg te houden van deze plant.

Beplantingsplan voorstellen met Laurierkers 'Titan'

Haag van Laurierkers 'Titan': Plant meerdere Laurierkers 'Titan' strak naast elkaar om een ​​mooie, dichte haag te vormen. Houd een plantafstand van ongeveer 50-60 centimeter aan voor een compacte haag. Deze haag kan dienen als een groene afscheiding voor privacy of als achtergrond voor andere planten in de tuin.

Gemengde border: Integreer Laurierkers 'Titan' als achtergrondplant in een gemengde border. Combineer het met andere wintergroene planten zoals Rhododendrons, Skimmia, en Viburnum voor een interessante textuur en kleurencontrast. Voeg ook enkele bloeiende planten toe zoals Azalea's, Helleborus en Astilbe voor kleur en interesse gedurende het jaar.

Solitaire accentplant: Plant een enkele Laurierkers 'Titan' als een opvallende solitaire struik in de tuin. Plaats deze bijvoorbeeld als accentplant in een gazon, in de buurt van een terras of entree om visuele interesse toe te voegen.

Containerplanting: Laurierkers 'Titan' kan ook goed groeien in grote containers op het terras of balkon. Plant ze samen met andere winterharde planten zoals winterheide (Erica), dwergconiferen en winterviolen voor een kleurrijk en onderhoudsarm display gedurende de koudere maanden.

Zorg ervoor dat je bij het planten van Laurierkers 'Titan' voldoende ruimte laat voor de planten om zich te ontwikkelen en regelmatig snoeien om hun vorm en grootte te behouden



0
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Er zijn nog geen reacties.
Bladhoudende beplanting

Alles wat je moet weten over het verzorgen van een Camellia in jouw tuin

In dit blog leer je alles over de Camellia, een prachtige plant met kleurrijke bloemen die de tuin kan opfleuren. Ontdek de voorwaarden waaraan je moet voldoen om de Camellia te laten floreren en geniet van de schoonheid van deze bijzondere struik. Of je nu een ervaren tuinier bent of net begint, de Camellia is zeker een mooie toevoeging aan elke tuin.


Door Tuindingen

Bladhoudende beplanting

Heksenstruik - Loropetalum chin. 'Fire Dance'

Bijna volledig paarse struik. Een prachtig kleurenfestijn in maart en april.


Door Kim

Bladhoudende beplanting

Australische munt - Prostanthera cuneata

Een aromatische bloemenplant die goed gebruikt kan worden als kuipplant.


Door Kim

Bladhoudende beplanting

Laurierkers - Prunus l. Titan ('Rentan'®)

Laurierkers is een zeer sterkte plant. Ongevoelig voor ziektes en winterhard tot -22 graden Celsius. Geschikt voor kleine hagen


Door Kim

Bladhoudende beplanting

Lepelboom - Kalmia polifolia

Bloeit rijkelijk met roze, grote bloemen en heeft zilvergrijze bladeren.


Door T.Z

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox