Waterweegbree - Alisma parviflorum

Door Kim - 14-12-2018 in Waterplanten
0 reacties

Waterweegbree - Alisma parviflorum

Moerasplant met fijne witte bloemejes, aanwinst voor de natuurlijke vijver

 

Zo verzorg ik de Waterweegbree

Deze plant is uitermate geschikt voor de vijvertuin. Alisma parviflorum verlangt naar een zonnige standplaats. Daarnaast is het belangrijk om hem te plaatsen in stilstaand tot zwakstromend water(ongeveer 10 tot 25 centimeter diep). De bloeiperiode van Alisma parviflorum valt in de maanden juni, juli en augustus. In deze periode komen er mooie roze bloemetjes te voorschijn. Verder is hij prima winterhard.

 

Hier plant ik Alisma parviflorum aan

Alisma parviflorum dient aangeplant te worden in Tuindingen zone 2, 3.

 

Uitleg tuindingen zones

Tuindingen zone 2: Moerasplanten

Het moerasgebied is eigenlijk het verlengde van de oever, waar het over het algemeen wat natter is dan de oever. Deze grond blijft ook altijd zeer vochtig. Moerasplanten worden geplaatst tussen 0 tot 15 centimeter diepte. Sommige moerasplanten ‘‘moeten’’ onder water geplant worden om zo de groei te bevorderen of om te overwinte-ren. Bij deze planten is altijd aangegeven op welke diepte ze geplaatst moeten worden. Vijvermanden worden bij moerasplanten geadviseerd om zo de plant gecontroleerd te laten groeien. 

 

Tuindingen zone 3: Waterplanten

Het waterplant gebied is weer wat dieper dan het moerasgebied. Dit gebied varieert van 0 tot ongeveer 40 centimeter diepte. In dit gebied moeten de waterplanten met de wortels in het water geplaatst worden. Over het algemeen mogen de planten ook volledig onderwater geplant worden. Waterplanten hebben veel zon nodig en stilstaand water. Uit de buurt van watervalletjes en/of fonteinen. Als ze hier wel in de buurt staan kan het zijn dat de plant gaat rotten. Ook bij waterplanten wordt geadviseerd om gebruik te maken van een vijvermand. Lees hier meer over de verschillende vijverzones

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions