Watersla - Pistia stratiotes

Door Tuindingen - 18-12-2018 in Waterplanten
0 reacties

Watersla - Pistia stratiotes

Sierlijke plant die bestaat uit los drijvende bladrozetten

De Watersla wordt ook wel de mosselplant genoemd. Deze plant is een echte waterplant die bestaat uit los drijvende bladrozetten. In Nederland wordt de watersla veel gekweekt in vijvers en aquaria. Je kunt deze plant vinden op het oppervlak van langzaam stromend tot stilstaand water. 

 

Is het verzorgen van de Watersla moeilijk?

Nee.. absoluut niet. Deze plant is uitermate geschikt voor de vijvertuin. De Watersla verlangt naar een zonnige standplaats. Daarnaast is het belangrijk om hem te plaatsen in voedselrijk, langzaam stromend tot stilstaand water. De bloeiperiode van de Watersla valt in de maanden juni, juli, augustus en september. Deze plant groeit gemiddeld 5-10 centimeter de hoogte in. Verder is hij niet winterhard en helaas ook niet wintergroen.

 

Waar plaats ik de Watersla?

De Watersla dient aangeplant te worden in Tuindingen zone 3 en/of 4.

 

Uitleg tuindingen zones

 

Tuindingen zone 3: Waterplanten

Het waterplant gebied is weer wat dieper dan het moerasgebied. Dit gebied varieert van 0 tot ongeveer 40 centimeter diepte. In dit gebied moeten de waterplanten met de wortels in het water geplaatst worden. Over het algemeen mogen de planten ook volledig onderwater geplant worden. Waterplanten hebben veel zon nodig en stilstaand water. Uit de buurt van watervalletjes en/of fonteinen. Als ze hier wel in de buurt staan kan het zijn dat de plant gaat rotten. Ook bij waterplanten wordt geadviseerd om gebruik te maken van een vijvermand.

 

Tuindingen zone 4: Waterlelies

In het diepere deel van de vijver vinden we onder andere de waterlelies. Waterlelies dienen geplaatst te worden op de bodem van de vijver. Deze plant vind het het fijnst om te groeien in een rustige omgeving (stilstaand water). Waterlelies geven veel schaduw af onder de plant zelf. Dit zorgt ervoor dat algen niet zomaar hun weg kunnen gaan. Daarnaast is de waterlelie een genot voor het oog! Win win situatie? Als het donker is of somber weer, sluit de waterlelie zich. De diepte van de waterlelie kan variëren van 40 tot 120 centimeter onder water. Het voordeel hiervan is dat eigenlijk elke vijver geschikt is voor waterlelies. Ook bij de waterlelies wordt geadviseerd om gebruik te maken van een vijvermand. Lees hier meer over de verschillende vijverzones

 

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions