Waterscheerling - Cicuta virosa

Door Juno - 20-11-2018 in Waterplanten
0 reacties

Waterscheerling - Cicuta virosa

Polyne cicutoxine is de meest giftige stof in Waterscheerling. Voor een mens kan een hapje van de wortel dodelijk zijn

De Waterscheerling is een giftige plant die behoort tot de schermbloemenfamilie, ook wel Umbelliferae of Apiaceae genoemd. Oorspronkelijk komt deze plant voor in de vochtigere zones van het noordelijk halfrond. De Waterscheerling kun je over het algemeen vinden in moerassen, vochtige veengebieden, poelen, plassen en langs kanalen. Kijk uit.. want deze plant is behoorlijk giftig.

 

Zo verzorg ik de Waterscheerling

De Waterscheerling is niet heel moeilijk te verzorgen. Deze plant vindt het heerlijk op op zonnige plaatsen te staan. Deze plant zal het best groeien als hij in ondiep, zwak zuur water staat met een zuurstofarme vodem. De Waterscheerling groeit in de maanden juni, juli en augustus. De hoogte van deze plant komt gemiddeld uit tussen de 60 en 200 centimeter. Daarnaast is hij goed winterhard.

 

De aanplanting van de Waterscheerling

De Waterscheerling dient aangeplant te worden in Tuindingen zone 3 en/of 4.

 

Uitleg tuindingen zones

Tuindingen zone 3: Waterplanten

Het waterplant gebied is weer wat dieper dan het moerasgebied. Dit gebied varieert van 0 tot ongeveer 40 centimeter diepte. In dit gebied moeten de waterplanten met de wortels in het water geplaatst worden. Over het algemeen mogen de planten ook volledig onderwater geplant worden. Waterplanten hebben veel zon nodig en stilstaand water. Uit de buurt van watervalletjes en/of fonteinen. Als ze hier wel in de buurt staan kan het zijn dat de plant gaat rotten. Ook bij waterplanten wordt geadviseerd om gebruik te maken van een vijvermand.

 

Tuindingen zone 4: Waterlelies

In het diepere deel van de vijver vinden we onder andere de waterlelies. Waterlelies dienen geplaatst te worden op de bodem van de vijver. Deze plant vind het het fijnst om te groeien in een rustige omgeving (stilstaand water). Waterlelies geven veel schaduw af onder de plant zelf. Dit zorgt ervoor dat algen niet zomaar hun weg kunnen gaan. Daarnaast is de waterlelie een genot voor het oog! Win win situatie? Als het donker is of somber weer, sluit de waterlelie zich. De diepte van de waterlelie kan variëren van 40 tot 120 centimeter onder water. Het voordeel hiervan is dat eigenlijk elke vijver geschikt is voor waterlelies. Ook bij de waterlelies wordt geadviseerd om gebruik te maken van een vijvermand. Lees hier meer over de verschillende vijverzones

 

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions