Kogelprimula - Primula denticulata 'Lila'

Door Tuindingen - 18-12-2018 in Waterplanten
0 reacties

Kogelprimula - Primula denticulata 'Lila'

Mooie roze bloem, geschikt voor elke vijver

De Kogelprimula is een sierlijke paarse plant die echt een aanvulling is van de vijvertuin. Deze plant komt uit de sleutelbloemfamilie, ook wel Primulaceae genoemd. Het is een vaste plant die ook makkelijk te gebruiken is als overgang naar de rotstuin. Deze plant woekert niet en laat zich makkelijk combineren met andere planten. Daarnaast kan de Kogelprimula een maximale temperatuur weerstaan van -25 graden celsium. Bij de Kogelprimula wordt geadviseerd om niet meer dan 11 tot 15 stuks per vierkante meter te plaatsen.

 

Hoe verzorg ik deze mooie roze plant

Deze plant is uitermate geschikt voor de vijvertuin. De Kogelprimula verlangt naar een zonnige tot licht beschaduwde standplaats. Daarnaast is het belangrijk om hem te plaatsen in een vochtige ondergrond. De bloeiperiode van de Kogelprimula valt in de maanden maart en april. Deze plant groeit gemiddeld 20-25 centimeter de hoogte in. Verder is hij prima winterhard maar helaas niet wintergroen.

 

Hier plant ik de Kogelprimula aan

De Kogelprimula dient aangeplant te worden in Tuindingen zone 1.

 

Uitleg tuindingen zones

 

Tuindingen zone 1: Oeverplanten

Oeverplanten staan om de vijver heen in normale tuingrond. De grond is hier droog maar bevat ook vocht. Deze grond kan zo nu en dan door een goeie regenbui onder water komen te staan maar dit is geen probleem voor de oeverplanten. De oeverplanten worden over het algemeen gebruikt als sierstuk voor de vijverrand. Zo heb je altijd zelf in de hand hoe de vijver er in zijn totaalplaatje uitziet. Lees hier meer over de verschillende vijverzones

 

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions