Ijle zegge - Carex remota

Door Juno - 19-11-2018 in Waterplanten
0 reacties

Ijle zegge - Carex remota

Weefplant grijsgroen, dicht zodenvormend zeer lange bladachtige schutbladen

De Ijle zegge is een grasachtige plant. Daarbij is het een overblijvend kruid die bij de cypergrassenfamilie hoort, ook wel Cyperaceae genoemd. Deze plant komt oorspronkelijk voor in Europa, Kaukasusm Noord-Iran, Syrië en Noordwest-Afrika. Deze plant is te herkennen aan zijn dichte pollen die door lange smalle bladeren gevormd zijn. Daarnaast heeft de Ijle zegge een witte bloeiwijze. 

 

De verzorging van de Ijle zegge

De Ijle zegge is een een mooie vijvertuin plant, die bij elke vijver toegepast kan worden. Deze plant vindt het heerlijk om op een beschaduwde plaats te staan. Daarnaast komt de Ijle zegge het best tot zijn recht in een vochtige tot vrij natte, voedselrijke grond. De bloeiperiode van de Ijle zegge valt in de maanden mei en juni. Deze plant groeit gemiddeld 30 tot 100 centimeter de hoogte in. Daarnaast is hij prima winterhard.

 

Waar plant ik de Ijle zegge aan

De Ijle zegge dient aangeplant te worden in Tuindingen zone 1 en/of 2.

 

Uitleg tuindingen zones

 

Tuindingen zone 1: Oeverplanten

Oeverplanten staan om de vijver heen in normale tuingrond. De grond is hier droog maar bevat ook vocht. Deze grond kan zo nu en dan door een goeie regenbui onder water komen te staan maar dit is geen probleem voor de oeverplanten. De oeverplanten worden over het algemeen gebruikt als sierstuk voor de vijverrand. Zo heb je altijd zelf in de hand hoe de vijver er in zijn totaalplaatje uitziet.

 

Tuindingen zone 2: Moerasplanten

Het moerasgebied is eigenlijk het verlengde van de oever, waar het over het algemeen wat natter is dan de oever. Deze grond blijft ook altijd zeer vochtig. Moerasplanten worden geplaatst tussen 0 tot 15 centimeter diepte. Sommige moerasplanten ‘‘moeten’’ onder water geplant worden om zo de groei te bevorderen of om te overwinte-ren. Bij deze planten is altijd aangegeven op welke diepte ze geplaatst moeten worden. Vijvermanden worden bij moerasplanten geadviseerd om zo de plant gecontroleerd te laten groeien. Lees hier meer over de verschillende vijverzones

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions