Fijne waterranonkel - Ranunculus aquatilis

Door Tuindingen - 18-12-2018 in Waterplanten
0 reacties

Fijne waterranonkel - Ranunculus aquatilis

Mooie witte bloemen met gele voet

De Fijne waterranonkel is een mooie aanvulling aan de vijver. Deze plant is een overblijvende waterplant die behoort tot de ranonkelfamilie, ook wel Ranunculaceae genoemd. De Fijne waterranonkel is veel te zien in Europa, Centraal en oost Azië, Zuid-Afrika en Noord-Amerika. De Fijne waterranonkel is een zeer goede zuurstof voorziening voor de vijver. Daarnaast is deze plant een grote vriend van de vissen en amfibieën .

 

De verzorging van de Fijne waterranonkel

Deze plant kan de vijver tot een waar paradijs maken voor de vissen en amfibieën. De Fijne waterranonkel vindt het heerlijk om op een zonnig plek te staan. Daarnaast zal deze plant het mooist groeien als het voorzien is van stilstaand tot langzaam stromen, ondiep water. De bloeiperiode van deze plant is in de maanden mei, juni, juli en augustus. De Fijne waterranonkel kan uitgroeien tot wel 3 meter. Daarnaast is deze plant prima winterhard.

 

De aanplanting van de Fijne waterranonkel

De Fijne waterranonkel dient aangeplant te worden in Tuindingen zone 2 en/of 3. 

 

Uitleg tuindingen zones

 

Tuindingen zone 2: Moerasplanten

Het moerasgebied is eigenlijk het verlengde van de oever, waar het over het algemeen wat natter is dan de oever. Deze grond blijft ook altijd zeer vochtig. Moerasplanten worden geplaatst tussen 0 tot 15 centimeter diepte. Sommige moerasplanten ‘‘moeten’’ onder water geplant worden om zo de groei te bevorderen of om te overwinte-ren. Bij deze planten is altijd aangegeven op welke diepte ze geplaatst moeten worden. Vijvermanden worden bij moerasplanten geadviseerd om zo de plant gecontroleerd te laten groeien.

 

Tuindingen zone 3: Waterplanten

Het waterplant gebied is weer wat dieper dan het moerasgebied. Dit gebied varieert van 0 tot ongeveer 40 centimeter diepte. In dit gebied moeten de waterplanten met de wortels in het water geplaatst worden. Over het algemeen mogen de planten ook volledig onderwater geplant worden. Waterplanten hebben veel zon nodig en stilstaand water. Uit de buurt van watervalletjes en/of fonteinen. Als ze hier wel in de buurt staan kan het zijn dat de plant gaat rotten. Ook bij waterplanten wordt geadviseerd om gebruik te maken van een vijvermand. Lees hier meer over de verschillende vijverzones

 

Leuke 

  • Wist je dat de Fijne waterranonkel vroeger ook wel de Haarbladwaterranonkel genoemd werd?

 

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions