Echte Valeriaan - Valeriana officinalis

Door Tuindingen - 24-12-2018 in Waterplanten
0 reacties

Echte Valeriaan - Valeriana officinalis

Sierlijke roze kruidachtige plant

De Echte Valeriaan is een kruidachtige plant die behoort tot de kamperfoeliefamilie, ook wel Caprifoliaceae genoemd. Deze plant komt oorspronkelijk uit Europa en Azië maar heeft zich later verspreid over de wereld. De Echte Valeriaan heeft wel enige ruimte nodig om het best te groeien. Deze plant kun je over het algemeen vinden op hellingen, muurspleten en vochtige oevers. In de bloeiperiode groeien er prachtige violetkleurige bloemen uit.

 

Het verzorgen van de Echte Valeriaan

De Echte Valeriaan is een sierlijke grote tuinplant. Deze plant vindt het heerlijk om op een zonnige / halfbeschaduwde plaats te staan waar hij wat ruimte heeft om te groeien. Daarnaast snakt deze plant naar vochtige tot natte ondergrond. De Echte Valeriaan groeit gemiddeld 50 tot 160 centimeter de hoogte in. De bloeiperiode van deze plant valt in de maanden juni, juli, augustus en september. Verder is deze plant goed winterhard. 

 

Het aanplanten van de Echte Valeriaan

De Echte Valeriaan dient aangeplant te worden in Tuindingen zone 1 en/of 2.

 

Uitleg tuindingen zones

 

Tuindingen zone 1: Oeverplanten

Oeverplanten staan om de vijver heen in normale tuingrond. De grond is hier droog maar bevat ook vocht. Deze grond kan zo nu en dan door een goeie regenbui onder water komen te staan maar dit is geen probleem voor de oeverplanten. De oeverplanten worden over het algemeen gebruikt als sierstuk voor de vijverrand. Zo heb je altijd zelf in de hand hoe de vijver er in zijn totaalplaatje uitziet.

 

Tuindingen zone 2: Moerasplanten

Het moerasgebied is eigenlijk het verlengde van de oever, waar het over het algemeen wat natter is dan de oever. Deze grond blijft ook altijd zeer vochtig. Moerasplanten worden geplaatst tussen 0 tot 15 centimeter diepte. Sommige moerasplanten ‘‘moeten’’ onder water geplant worden om zo de groei te bevorderen of om te overwinte-ren. Bij deze planten is altijd aangegeven op welke diepte ze geplaatst moeten worden. Vijvermanden worden bij moerasplanten geadviseerd om zo de plant gecontroleerd te laten groeien. Lees hier meer over de verschillende vijverzones

 

Leuke 

  • Wist je dat de Echte valeriaan eigenlijk '' apotheek / geneeskracht'' betekent?

 

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions