Echte koekoeksbloem - Lychnis flos-cuculi 'Nana'

Door Juno - 10-12-2018 in Waterplanten
0 reacties

Echte koekoeksbloem - Lychnis flos-cuculi 'Nana'

Wilde inheemse vaste plant

De Echte koekoeksbloem is een sierlijke vaste plant die behoort tot de anjerfamilie, ook wel Caryophyllaceae genoemd. Deze plant is over het algemeen veel in Nederland maar ook in België te vinden. Vroeger werd deze plant ook wel geassocieerd met koekoeksspuug omdat er soms op de stengels een soort spuug zat. Deze plant kan een maximale temperatuur weerstaan van -25 graden celsius. Daarbij wordt er bij de Echte koekoeksbloem geadviseerd niet meer dan 7 tot 9 stuks te plaatsen per vierkante meter. Dat is dus een plantafstand van ongeveer 33 centimeter.

 

Verzorging van de Lychnis flos-cuculi

Deze mooie vaste plant vindt het heerlijk om in een zonnige / licht beschaduwde plaats te staan. Daarbij snakt de Echte koekoeksbloem naar een vochtige tot natte ondergrond, die voedselrijk is. De bloeiperiode van deze plant valt in de maanden mei, juni en juli. Deze Echte koekoeksbloem groeit gemiddeld 10 tot 15 centimeter de hoogte in. Daarnaast is deze plant goed winterhard. 

 

Waar plaats ik de Echte koekoeksbloem

De Echte koekoeksbloem dient aangeplant te worden in Tuindingen zone 1.

 

Uitleg tuindingen zones

 

Tuindingen zone 1: Oeverplanten

Oeverplanten staan om de vijver heen in normale tuingrond. De grond is hier droog maar bevat ook vocht. Deze grond kan zo nu en dan door een goeie regenbui onder water komen te staan maar dit is geen probleem voor de oeverplanten. De oeverplanten worden over het algemeen gebruikt als sierstuk voor de vijverrand. Zo heb je altijd zelf in de hand hoe de vijver er in zijn totaalplaatje uitziet. Lees hier meer over de verschillende vijverzones

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions