Bronmos - Fontinalis antipyretica

Door Juno - 26-11-2018 in Waterplanten
0 reacties

Bronmos - Fontinalis antipyretica

Zuiverende zuurstof plant Bronmos

Uit nature komt Bronmos voor in stromende heldere en koude waterbronnen (de titel zegt het al). Bronsmos komt uit Noord en Midden-Europa bij bergbeekjes. Ook in Nederland komt deze plant nu voor. Deze planten kan je vinden bij stilstaand water. Bronmos is een snelgroeiende zuurstofplant die algengroei tegen gaat. Daarnaast zorgt deze plant ook nog voor waterzuivering. 

 

Aanplanten en verzorgen van Bronmos

Ook Bronsmos is een veel gebruikte soort zuurstofplant. Deze plant vindt het heerlijk om in halve schaduwplek te staan. Daarnaast komt Bronmos het best tot zijn recht in stilstaand voedselrijk water (uit de buurt houden van fonteinen en watervalletjes). Deze plant kan geplaatst worden tussen 25 tot 50 centimeter diepte. Zorg ervoor dat deze plant (ook in de zomer) voorzien is val koel water. 

 

Waar kan ik Bronmos plaatsen

Bronmos dient aangeplant te worden in Tuindingen zone 3 en/of 4.

 

Uitleg tuindingen zones

 

Tuindingen zone 3: Waterplanten

Het waterplant gebied is weer wat dieper dan het moerasgebied. Dit gebied varieert van 0 tot ongeveer 40 centimeter diepte. In dit gebied moeten de waterplanten met de wortels in het water geplaatst worden. Over het algemeen mogen de planten ook volledig onderwater geplant worden. Waterplanten hebben veel zon nodig en stilstaand water. Uit de buurt van watervalletjes en/of fonteinen. Als ze hier wel in de buurt staan kan het zijn dat de plant gaat rotten. Ook bij waterplanten wordt geadviseerd om gebruik te maken van een vijvermand.

 

Tuindingen zone 4: Waterlelies

In het diepere deel van de vijver vinden we onder andere de waterlelies. Waterlelies dienen geplaatst te worden op de bodem van de vijver. Deze plant vind het het fijnst om te groeien in een rustige omgeving (stilstaand water). Waterlelies geven veel schaduw af onder de plant zelf. Dit zorgt ervoor dat algen niet zomaar hun weg kunnen gaan. Daarnaast is de waterlelie een genot voor het oog! Win win situatie? Als het donker is of somber weer, sluit de waterlelie zich. De diepte van de waterlelie kan variëren van 40 tot 120 centimeter onder water. Het voordeel hiervan is dat eigenlijk elke vijver geschikt is voor waterlelies. Ook bij de waterlelies wordt geadviseerd om gebruik te maken van een vijvermand. Lees hier meer over de verschillende vijverzones

 

Leuke 

  • Wist je dat Bronmos een paradijs is voor vissen?

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions