Bosbies - Scirpus sylvaticus

Door Tuindingen - 24-12-2018 in Waterplanten
0 reacties

Bosbies - Scirpus sylvaticus

Pluimvormige vijverplant Bosbies

Bosbies is een overblijvend kruid die tot de cypergrassenfamilie hoort, ook wel Cyperaceae genoemd. Deze plant komt oorspronkelijk uit Europa en Azië maar heeft zich later over de wereld verspreid. Bosbies werd vroeger als vlechtmateriaal gebruikt. Deze mooie plant heeft een pluimvormige bloeiwijze waardoor hij makkelijk te herkennen is. Deze plant groeit het best onder maaibeheer.

 

Aanplanten en onderhouden van Bosbies 

Deze vrij forse/ruige plantensoort is een mooie toevoeging aan de vijver. Deze plant vindt het fijn om op een zonnige / half beschaduwde plaats te staan. Daarnaast groeit hij het aller best in een natte ondergrond (oevers, moerassen). De bloeiperiode van deze pluimvormige vijverplant is in de maanden mei, juni, juli, augustus en september. Daarnaast kan deze plant van 25 tot 90 centimeter variëren in hoogte. Bosbies in goed winterhard maar niet wintergroen.

 

Waar plant ik Bosbies 

Bosbies dient aangeplant te worden in Tuindingen zone 1 en/of 2.

 

Uitleg tuindingen zones

 

Tuindingen zone 1: Oeverplanten

Oeverplanten staan om de vijver heen in normale tuingrond. De grond is hier droog maar bevat ook vocht. Deze grond kan zo nu en dan door een goeie regenbui onder water komen te staan maar dit is geen probleem voor de oeverplanten. De oeverplanten worden over het algemeen gebruikt als sierstuk voor de vijverrand. Zo heb je altijd zelf in de hand hoe de vijver er in zijn totaalplaatje uitziet.

 

Tuindingen zone 2: Moerasplanten

Het moerasgebied is eigenlijk het verlengde van de oever, waar het over het algemeen wat natter is dan de oever. Deze grond blijft ook altijd zeer vochtig. Moerasplanten worden geplaatst tussen 0 tot 15 centimeter diepte. Sommige moerasplanten ‘‘moeten’’ onder water geplant worden om zo de groei te bevorderen of om te overwinte-ren. Bij deze planten is altijd aangegeven op welke diepte ze geplaatst moeten worden. Vijvermanden worden bij moerasplanten geadviseerd om zo de plant gecontroleerd te laten groeien. Lees hier meer over de verschillende vijverzones

 

Leuke 

  • Wist je dat Bosbies vroeger gebruikt werd als vlechtmateriaal?

 

 

 

 

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions