Kruisdistel - Eryngium - bourgatii

Door T.Z - 11-1-2019 in Vaste planten
0 reacties

 Kruisdistel -  Eryngium -  bourgatii

Pyreneeën plant, voor een rotsachtige tuin.

In de Pyreneeën tref je Kruisdistel in het wild aan. Het is een opvallende, rotsachtige plant die bloeit vanaf juli tot en met augustus met lichtblauwe, sterachtige bloemen die vele bijen en vlinders aantrekken.. Deze bloembladeren zijn diep ingesneden en zeer puntachtig van vorm: trek handschoenen aan als je ze aan gaat pakken. Het is een laagblijvende plant met een maximale hoogte van slechts 40 centimeter. Vaste planten sterven 's winters af boven de grond en komen dan in de lente gewoon weer om de hoek kijken. Kruisdistel is goed winterhard.

Standplaats van Kruisdistel

Kruisdistel wenst een zonnige standplaats op een bodem die zeker niet te nat is. Hoe meer zon Kruisdistel vangt, hoe uitbundiger en feller de bloei zal zijn.  Kruisdistel prefereert een kalkrijke grond. Pas absoluut op met natte grond!

Verzorging en toepassing van Kruisdistel

Kruisdistel wenst een jaarlijkse kalktoegift. Dit zal bevordelijk zijn voor de groei en bloei. De bijzondere puntvormige bloemen kunnen gebruikt worden als snijbloem in boeketten. In de zomer moet je waken voor uitdroging. Kruisdistel woekert niet en is makkelijk aan te planten met andere soorten vaste planten. Weinig onderhoud nodig!

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions