Bonte dwergkalmoes - Acorus gramineus 'Ogon'

Door Kim - 19-11-2018 in Waterplanten
0 reacties

Bonte dwergkalmoes - Acorus gramineus 'Ogon'

Waterzuiverende plant voor de vijver

De Bonte dwergkalmoes is een uitstekende waterzuiverende plant. Deze plant is uitermate geschikt voor de kleinere vijvers en/of vijverbakken. De Bonte dwergkalmoes kan geplaatst worden aan de oever maar ook in een vijvermand en daarmee is hij dus een goede opvulling van de vijver. In de bloeiperiode komen er kolfjes te voorschijn die een groen tot gele kleur hebben. Het blad van de Bonte dwergkalmoes heeft een aromatische geur en men zegt dat dit een rustgevende werking heeft.

 

Aanplanten en verzorging van de Bonte dwergkalmoes

De Bonte dwergkalmoes is een mooie toeving aan de vijver. Daarnaast vindt deze plant het fijn om in een zonnige / halfschaduw plaats te staan en daarbij komt hij het beste tot zijn recht in een vochtige, moerassige ondergrond. De bloeiperiode van de Bonte dwergkalmoes is in de maanden juni, juli en augustus. In deze maanden produceert hij geel/groenige kolfjes. Deze plant is prima winterhard maar niet wintergroen.

 

De plaatsing van de Bonte dwergkalmoes

De Bonte dwergkalmoes dient aangeplant te worden in Tuindingen zone 1 en/of 2.

 

Uitleg tuindingen zones

 

Tuindingen zone 1: Oeverplanten

Oeverplanten staan om de vijver heen in normale tuingrond. De grond is hier droog maar bevat ook vocht. Deze grond kan zo nu en dan door een goeie regenbui onder water komen te staan maar dit is geen probleem voor de oeverplanten. De oeverplanten worden over het algemeen gebruikt als sierstuk voor de vijverrand. Zo heb je altijd zelf in de hand hoe de vijver er in zijn totaalplaatje uitziet.

 

Tuindingen zone 2: Moerasplanten

Het moerasgebied is eigenlijk het verlengde van de oever, waar het over het algemeen wat natter is dan de oever. Deze grond blijft ook altijd zeer vochtig. Moerasplanten worden geplaatst tussen 0 tot 15 centimeter diepte. Sommige moerasplanten ‘‘moeten’’ onder water geplant worden om zo de groei te bevorderen of om te overwinte-ren. Bij deze planten is altijd aangegeven op welke diepte ze geplaatst moeten worden. Vijvermanden worden bij moerasplanten geadviseerd om zo de plant gecontroleerd te laten groeien. Lees hier meer over de verschillende vijverzones

 

Leuke 

  • Wist je dat de Bonte dwergkalmoes een aromatische geur afgeeft?

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions