Edgeworthia chrysantha Grandiflora

Door Jacob - 20-10-2020 in Exclusieve beplanting
0 reacties

Edgeworthia chrysantha Grandiflora

Edgeworthia chrysantha Grandiflora ook bekend als de papierstruik is een geweldige langzaam groeiende heester die niet mag ontbreken in de wintertuin.
 

Deze bladverliezende heester is afkomstig uit China en is zeer winterhard. Deze vaste plant wordt uiteindelijk maximaal 100/150 cm hoog en 100/150 cm breed en behoord tot dezelfde familie als het peperboompje.

Het blad van de Edgeworthia chrysantha is langwerpig tot eivormig, 10-12 cm lang, fris groen van kleur en aan de onderzijde zijdeachtig. Verkleurd heel mooi in de herfst naar oranje/geel.

In het begin van de winter is de deze heester kaal. Echter vanaf januari verschijnen de eerste bloemen en de bloei gaat door tot in de maart. Afhankelijk van de winter kan de bloei ook van februari t/m april verschijnen.

De bloemen van de Edgeworthia chrysantha Grandiflora zijn groter en kleuren meer geel/oranje dan de gewone Edgeworthia chrysantha. Ze hangen in bloemtrossen aan de kale takken en zijn een geweldig gezicht in de winter. 40-50 buisvormige bloemen hangen in halfronde clusters van 5tot 8 cm groot aan de takken. De witte uiteinden van de bloemen zijn bezet met zijdeachtige haartjes. Ook geuren de bloemen heerlijk, een iets wat zoete aangename geur, waar nog geen enkele plant in de tuin iets doet zorgt deze heester voor leven in de kale wintertuin. Aan de uitgebloeide bloemenclusters verschijnen groen/purper gekleurde bessen. Na de bloei verschijnt er ook weer nieuw fris blad. Op een zonnige tot half schaduwrijke beschutte plaats staat Edgeworthia prima in goed doorlatende licht vochtige grond. Snoeien is eigenlijk niet nodig, misschien voor de vormcorrectie een beetje. Winterhardheid zone 6a (-21ºC).

Deze staat in mijn tuin maar heb er nog geen bloemen aan gehad inmiddels vertoond het knoppen maar een aanrader in de tuin plaatje van het internet zodra de mijne bloeit zal ik het plaatsen

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions