Waterdrieblad - Menyanthes trifoliata

Door Juno - 10-12-2018 in Waterplanten
0 reacties

Waterdrieblad - Menyanthes trifoliata

Overblijvende water- en landplant, wordt veelal ingezet bij de aanleg van natuurvriendelijke oevers

Waterdrieblad is een plant die behoort tot de watergentiaanfamilie, ook wel Menyanthaceae genoemd. Deze plant staat in Nederland op de rode lijst van planten omdat hij in aantal afnam. Sinds januari 2017 is deze plant niet meer wettelijk beschermd. Over het algemeen kun je deze plant vinden in laagveengebieden. 

 

Zo verzorg ik Waterdrieblad

Deze sierlijke plant is een mooie aanvulling van de vijvertuin. Waterdrieblad vindt het heerlijk om op een zonnige tot licht beschaduwde plaats te staan. Daarnaast komt deze sierlijke plant het best tot zijn recht in een vochtige tot natte ondergrond. De bloeiperiode van Waterdrieblad is in de maanden mei en juni maar soms ook in oktober. Deze plant groeit gemiddeld 15 tot 30 centimeter de hoogte in. Daarnaast is hij prima winterhard.

 

Hier plaats ik Waterdrieblad

Waterdrieblad dient aangeplant te worden in Tuindingen zone 1 en/of 2.

 

Uitleg tuindingen zones

 

Tuindingen zone 1: Oeverplanten

Oeverplanten staan om de vijver heen in normale tuingrond. De grond is hier droog maar bevat ook vocht. Deze grond kan zo nu en dan door een goeie regenbui onder water komen te staan maar dit is geen probleem voor de oeverplanten. De oeverplanten worden over het algemeen gebruikt als sierstuk voor de vijverrand. Zo heb je altijd zelf in de hand hoe de vijver er in zijn totaalplaatje uitziet.

 

Tuindingen zone 2: Moerasplanten

Het moerasgebied is eigenlijk het verlengde van de oever, waar het over het algemeen wat natter is dan de oever. Deze grond blijft ook altijd zeer vochtig. Moerasplanten worden geplaatst tussen 0 tot 15 centimeter diepte. Sommige moerasplanten ‘‘moeten’’ onder water geplant worden om zo de groei te bevorderen of om te overwinte-ren. Bij deze planten is altijd aangegeven op welke diepte ze geplaatst moeten worden. Vijvermanden worden bij moerasplanten geadviseerd om zo de plant gecontroleerd te laten groeien. Lees hier meer over de verschillende vijverzones

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions