Watercrassula - Crassula recurva

18 Apr 2019 in Waterplanten

Door Roel

Afbeelding bij Watercrassula - Crassula recurva


'S winters groen blijvende plant die drie groeivormen kent


Watercrassula is een plant die behoort tot de vetplantenfamilie, ook wel Crassulaceae genoemd. Zoals de titel al zegt kent deze plant 3 groeivormen. Landvorm, waterbodum en hij groeit in de bovenste waterlagen. Het voordeel is dat hij dus breed toepasbaar is, zowel vochtige als droge grond. Van nature komt deze plant uit Australië. Appart aan deze plant is dat hij in Engeland en België zich invasief gedraagt. 


 
De verzorging van Watercrassula

 

Deze sierlijke plant is een mooie aanvulling van de vijvertuin. Watercrassula vindt het heerlijk om op een zonnige tot licht beschaduwde plaats te staan. Daarnaast komt deze sierlijke plant het best tot zijn recht in een vochtige tot natte ondergrond, maar ook in ondiep water. De bloeiperiode van Watercrassula is in de maanden juni, juli, augustus en september. Deze plant groeit gemiddeld 5 tot 30 centimeter de hoogte in. Daarnaast is hij prima winterhard en ook wintergroen.


 
Waar plaats ik Watercrassula

 

Watercrassula dient aangeplant te worden in Tuindingen zone 1,2 en/of 3. 

 


 
 
Uitleg tuindingen zones 


 
Tuindingen zone 1: Oeverplanten 


Oeverplanten staan om de vijver heen in normale tuingrond. De grond is hier droog maar bevat ook vocht. Deze grond kan zo nu en dan door een goeie regenbui onder water komen te staan maar dit is geen probleem voor de oeverplanten. De oeverplanten worden over het algemeen gebruikt als sierstuk voor de vijverrand. Zo heb je altijd zelf in de hand hoe de vijver er in zijn totaalplaatje uitziet. Lees hier meer over de verschillende vijverzones


0
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Meike Avatar

Meike 1 jaar geleden
Op jullie website lees ik over watercrassula (de juiste benaming is overigens 'crassula Helmsii'): "Appart aan deze plant is dat hij in Engeland en Belgiƫ zich invasief gedraagt" - Deze informatie is onvolledig, helaas gedraagt deze plant zich in Nederland ook zeer invasief. Hiermee verstoort de plant onze eigen inheemse natuur en zorgt voor afname in biodiversiteit. De plant verspreid zich verschrikkelijk snel en vormt hierdoor een ware plaag - ook in ons land. Zie https://www.verspreidingsatlas.nl/5307 voor een goed beeld hoe erg de situatie is. De plant is zelfs met zeer veel inspanning nauwelijks te bestrijden.

Vriendelijke groet van Meike


Waterplanten

Koninginnenkruid - Leverkruid - Eupatorium cannabinum

Populaire plant die vlinders aantrekt. biedt nectar voor vlinders, bijen en andere insecten.


Door DaniekDeG

Waterplanten

Potamogeton / Fonteinkruid

Ondergedoken waterplant met lange, forse kruipende wortelstok


Door tuin.fr.gr

Waterplanten

Sagittaria Latifolia / Pijlkruid

De witte bloemen met een paars hart van Sagittaria sagittifolia verschijnen in de periode juni-augustus.


Door tuin.fr.gr

Waterplanten

Schizostylis coccinea / Kafferlelie

waterplant: grasachtig blad en groeit op een warme plaats in de zon


Door tuin.fr.gr

Waterplanten

Stachys palustris / Moerasandoorn

Stachys palustris wordt in het nederlands moerasandoorn genoemd. Het is een bladverliezende vaste plant of moerasplant met een rechtopgaande habitus.


Door tuin.fr.gr

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox