Veenwortel - Persicaria amphibia

Door Tuindingen - 18-12-2018 in Waterplanten
0 reacties

Veenwortel - Persicaria amphibia

Sierlijke roze waterplant drijvend op het wateroppervlak

Veenwortel is een sierlijke roze plant die uit de duizendknoopfamilie komt, ook wel Polygonaceae genoemd. Kenmerkend aan deze plant is dat de stengels zowel als de bladeren op het water drijven. Echter komt er ook een variant voor die op het land voorkomt.

 

De verzorging van Veenwortel

Deze sierlijke plant is een mooie aanvulling van de vijvertuin. Veenwortel vindt het heerlijk om op een zonnige tot licht beschaduwde plaats te staan. Daarnaast komt deze sierlijke plant het best tot zijn recht in ondiep, voedselrijk, stilstaand tot langzaam stromend water. De bloeiperiode van Veenwortel is in de maanden juni, juli, augustus, september en oktober. Deze plant groeit gemiddeld 20 tot 150 centimeter de hoogte in. Daarnaast is hij prima winterhard.

 

Hier plaats ik Veenwortel

Veenwortel dient aangeplant te worden in Tuindingen zone 3 en/of 4.

 

Uitleg tuindingen zones

 

Tuindingen zone 3: Waterplanten

Het waterplant gebied is weer wat dieper dan het moerasgebied. Dit gebied varieert van 0 tot ongeveer 40 centimeter diepte. In dit gebied moeten de waterplanten met de wortels in het water geplaatst worden. Over het algemeen mogen de planten ook volledig onderwater geplant worden. Waterplanten hebben veel zon nodig en stilstaand water. Uit de buurt van watervalletjes en/of fonteinen. Als ze hier wel in de buurt staan kan het zijn dat de plant gaat rotten. Ook bij waterplanten wordt geadviseerd om gebruik te maken van een vijvermand.

 

Tuindingen zone 4: Waterlelies

In het diepere deel van de vijver vinden we onder andere de waterlelies. Waterlelies dienen geplaatst te worden op de bodem van de vijver. Deze plant vind het het fijnst om te groeien in een rustige omgeving (stilstaand water). Waterlelies geven veel schaduw af onder de plant zelf. Dit zorgt ervoor dat algen niet zomaar hun weg kunnen gaan. Daarnaast is de waterlelie een genot voor het oog! Win win situatie? Als het donker is of somber weer, sluit de waterlelie zich. De diepte van de waterlelie kan variëren van 40 tot 120 centimeter onder water. Het voordeel hiervan is dat eigenlijk elke vijver geschikt is voor waterlelies. Ook bij de waterlelies wordt geadviseerd om gebruik te maken van een vijvermand. Lees hier meer over de verschillende vijverzones

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions