Riet - Phragmites australis

Door Tuindingen - 18-12-2018 in Waterplanten
0 reacties

Riet - Phragmites australis

Welbekende riet voor een natuurlijke uitstraling

Riet is een zeer bekende plant in Nederland. Deze plant komt uit de grassenfamilie, ook wel Poaceae genoemd. Deze plant komt het meest voor aan waterkanten en vochtige plekken. Riet breidt zich op 3 manieren uit. Namelijk door zaad, uitlopers en door wortelstokken. Ook wordt dit riet gebruikt als dakbedekking voor huizen.

 

De verzorging van Riet

Deze sierlijke plant is een mooie aanvulling van de vijvertuin. Riet vindt het heerlijk om op een zonnige tot licht beschaduwde plaats te staan. Daarnaast komt deze sierlijke plant het best tot zijn recht in een vochtige tot natte ondergrond. De bloeiperiode van Riet is in de maanden juli, augustus, september en oktober. Deze plant groeit gemiddeld 100 tot 300 centimeter de hoogte in. Daarnaast is hij prima winterhard.

 

Waar plaats ik Riet?

Riet dient aangeplant te worden in Tuindingen zone 1 en/of 2.

 

Uitleg tuindingen zones

Tuindingen zone 1: Oeverplanten

Oeverplanten staan om de vijver heen in normale tuingrond. De grond is hier droog maar bevat ook vocht. Deze grond kan zo nu en dan door een goeie regenbui onder water komen te staan maar dit is geen probleem voor de oeverplanten. De oeverplanten worden over het algemeen gebruikt als sierstuk voor de vijverrand. Zo heb je altijd zelf in de hand hoe de vijver er in zijn totaalplaatje uitziet.

 

Tuindingen zone 2: Moerasplanten

Het moerasgebied is eigenlijk het verlengde van de oever, waar het over het algemeen wat natter is dan de oever. Deze grond blijft ook altijd zeer vochtig. Moerasplanten worden geplaatst tussen 0 tot 15 centimeter diepte. Sommige moerasplanten ‘‘moeten’’ onder water geplant worden om zo de groei te bevorderen of om te overwinte-ren. Bij deze planten is altijd aangegeven op welke diepte ze geplaatst moeten worden. Vijvermanden worden bij moerasplanten geadviseerd om zo de plant gecontroleerd te laten groeien. Lees hier meer over de verschillende vijverzones

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions