Moerasandijvie - Senecio congestus

Door Tuindingen - 24-12-2018 in Waterplanten
0 reacties

Moerasandijvie - Senecio congestus

Sierlijke groen-gele aanvulling op de vijvertuin

Moerasandijvie is een 1 of 2 jarige sierlijke plant die uit de composietenfamilie komt, ook wel Compositae of Asteraceae genoemd. Deze plant zijn geel van kleur en hebben zowel straalbloemen als buisbloemen. Moerasandijvie kun je over het algemeen vinden in drassige grond. De voorkeur voor deze plant ligt bij open natte plekken. Deze plant staat in Nedeland op de rode lijst van planten omdat Moerasandijvie steeds minder gezien wordt.

 

Hoe verzorg ik Moerasandijvie

Deze sierlijke plant is een mooie aanvulling van de vijvertuin. Moerasandijvie vindt het heerlijk om op een zonnige tot licht beschaduwde plaats te staan. Daarnaast komt deze sierlijke plant het best tot zijn recht in een vochtige tot natte ondergrond. De bloeiperiode van Moerasandijvie is in de maanden mei, juni en juli. Deze plant groeit gemiddeld 30 tot 130 centimeter de hoogte in. Daarnaast is hij prima winterhard maar niet wintergroen. 

 

Waar plant ik Moerasandijvie

Moerasandijvie dient aangeplant te worden in Tuindingen zone 2.

 

Uitleg tuindingen zones

 

Tuindingen zone 2: Moerasplanten


Het moerasgebied is eigenlijk het verlengde van de oever, waar het over het algemeen wat natter is dan de oever. Deze grond blijft ook altijd zeer vochtig. Moerasplanten worden geplaatst tussen 0 tot 15 centimeter diepte. Sommige moerasplanten ‘‘moeten’’ onder water geplant worden om zo de groei te bevorderen of om te overwinte-ren. Bij deze planten is altijd aangegeven op welke diepte ze geplaatst moeten worden. Vijvermanden worden bij moerasplanten geadviseerd om zo de plant gecontroleerd te laten groeien. Lees hier meer over de verschillende vijverzones

 

 

 

 

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions