Kransvederkruid - Myriophyllum verticillatum

Door Tuindingen - 18-12-2018 in Waterplanten
0 reacties

Kransvederkruid - Myriophyllum verticillatum

waterplant met bovenwaterbloemen en onderwater een super zuurstofplant

Kransvederkruid is een plantje die gebruikt wordt in vijvers. Deze waterplant komt uit de vederkruidfamilie, ook wel Haloragaceae genoemd. Deze plant staat in Nederland op de rode lijst van planten omdat hij steeds minder wordt gezien. Kransvederkruid komt van nature voor in koele gebieden op het noordelijk halfrond maar ook in Zuid-Amerika. Deze plant is te vinden in laagveen en rivierklei gebieden. Ook op het land komt de plant voor.

 

De verzorging van Kransvederkruid

Deze sierlijke plant is een mooie aanvulling van de vijvertuin. Kransvederkruid vindt het heerlijk om op een zonnige tot licht beschaduwde plaats te staan. Daarnaast komt deze sierlijke plant het best tot zijn recht in ondiep, stilstaand of langzaam stromend, voedselarm water. De bloeiperiode van Kransvederkruid is in de maanden juni, juli en augustus. Deze plant groeit gemiddeld 50 tot 500 centimeter groot. Daarnaast is hij prima winterhard.

 

Waar plaats ik Kransvederkruid

Kransvederkruid dient aangeplant te worden in Tuindingen zone 2 en/of 3.

 

Uitleg tuindingen zones

 

Tuindingen zone 2: Moerasplanten

Het moerasgebied is eigenlijk het verlengde van de oever, waar het over het algemeen wat natter is dan de oever. Deze grond blijft ook altijd zeer vochtig. Moerasplanten worden geplaatst tussen 0 tot 15 centimeter diepte. Sommige moerasplanten ‘‘moeten’’ onder water geplant worden om zo de groei te bevorderen of om te overwinte-ren. Bij deze planten is altijd aangegeven op welke diepte ze geplaatst moeten worden. Vijvermanden worden bij moerasplanten geadviseerd om zo de plant gecontroleerd te laten groeien.

 

Tuindingen zone 3: Waterplanten

Het waterplant gebied is weer wat dieper dan het moerasgebied. Dit gebied varieert van 0 tot ongeveer 40 centimeter diepte. In dit gebied moeten de waterplanten met de wortels in het water geplaatst worden. Over het algemeen mogen de planten ook volledig onderwater geplant worden. Waterplanten hebben veel zon nodig en stilstaand water. Uit de buurt van watervalletjes en/of fonteinen. Als ze hier wel in de buurt staan kan het zijn dat de plant gaat rotten. Ook bij waterplanten wordt geadviseerd om gebruik te maken van een vijvermand. Lees hier meer over de verschillende vijverzones

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions