Italiaanse aronskelk - Arum italicum

Door Juno - 19-11-2018 in Waterplanten
0 reacties

Italiaanse aronskelk - Arum italicum

Opvallende oeverplant bloeit met gele bloemen

De Italiaanse aronskelk is een apparte plant. Deze giftige plant behoort tot de aronskelkfamilie, ook wel Araceae genoemd. Het giftige aan deze plant is dat er calciumoxalaatkristallen en zouten van oxaalzuur in zitten. Deze plant komt oorspronkelijk voor in de Alpen, de Kaukasus, in het Middelandse Zeegebied, Canarische eilanden, Madeira en Portugal. Deze plant staat dan meestal op vochtige plaatsen zoals bossen.

 

Hoe verzorg ik deze Italiaanse aronskelk

De Italiaanse aronskelk is een appart plantje met gele bloemen, die later veranderen in oranje besjes. Deze giftige plant vindt het heerlijk om op een licht beschaduwde plaats te staan. Daarnaast verlangt hij naar een vochtige tot natte, voedselrijke ondergrond. De bloeiperiode van de Italiaanse aronskelk valt in de maanden mei en juni. Deze plant groeit ongeveer 30 tot 60 centimeter de hoogte in. Daarnaast is deze plant prima winterhard.

 

De plaatsing van de Italiaanse aronskelk

De Italiaanse aronskelk dient aangeplant te worden in Tuindingen zone 1 en/of 2.

 

Uitleg tuindingen zones

 

Tuindingen zone 1: Oeverplanten

Oeverplanten staan om de vijver heen in normale tuingrond. De grond is hier droog maar bevat ook vocht. Deze grond kan zo nu en dan door een goeie regenbui onder water komen te staan maar dit is geen probleem voor de oeverplanten. De oeverplanten worden over het algemeen gebruikt als sierstuk voor de vijverrand. Zo heb je altijd zelf in de hand hoe de vijver er in zijn totaalplaatje uitziet.

 

Tuindingen zone 2: Moerasplanten

Het moerasgebied is eigenlijk het verlengde van de oever, waar het over het algemeen wat natter is dan de oever. Deze grond blijft ook altijd zeer vochtig. Moerasplanten worden geplaatst tussen 0 tot 15 centimeter diepte. Sommige moerasplanten ‘‘moeten’’ onder water geplant worden om zo de groei te bevorderen of om te overwinte-ren. Bij deze planten is altijd aangegeven op welke diepte ze geplaatst moeten worden. Vijvermanden worden bij moerasplanten geadviseerd om zo de plant gecontroleerd te laten groeien. Lees hier meer over de verschillende vijverzones

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions