Hoge cyperzegge - Carex pseudocyperus

Door Juno - 19-11-2018 in Waterplanten
0 reacties

Hoge cyperzegge - Carex pseudocyperus

Grasachtige oeverplant voor de drassige omgeving van een vijver

De Hoge cyperzegge is een mooie groene verschijning langs de waterkant. Deze plant is een overblijvend kruid die bij de cypergrassenfamilie hoort, ook wel Cyperaceae genoemd. De Hoge cyperzegge komt oorspronkelijk uit Europa, Midden en West Azië, Japan, Noordwest-Afrika, Noord-Amerika en Nieuw-Zeeland. In Europa is hij veel te zien. Echter zul je hem niet vinden in het hoge noorden van Europa.

 

De verzorging van de Hoge cyperzegge

De Hoge cyperzegge is een mooie natuurlijke aanvulling van de vijvertuin. Deze plant vindt het heerlijk om op een zonnige tot licht beschaduwde plaats te staan. Daarnaast zul je zien dat de Hoge cyperzegge het best tot zijn recht komt in vochtige tot vrij natte, voedselrijke grond. De bloeiperiode van deze sierlijke plant valt in de maanden mei, juni en juli. De Hoge cyperzegge groeit gemiddeld 50 tot 100 centimeter de hoogte in. Daarnaast is hij prima winterhard.

 

Het aanplanten van de Hoge cyperzegge

De Hoge cyperzegge dient aangeplant te worden in Tuindingen zone 1 en/of 2.

 

Uitleg tuindingen zones

 

Tuindingen zone 1: Oeverplanten

Oeverplanten staan om de vijver heen in normale tuingrond. De grond is hier droog maar bevat ook vocht. Deze grond kan zo nu en dan door een goeie regenbui onder water komen te staan maar dit is geen probleem voor de oeverplanten. De oeverplanten worden over het algemeen gebruikt als sierstuk voor de vijverrand. Zo heb je altijd zelf in de hand hoe de vijver er in zijn totaalplaatje uitziet.

 

Tuindingen zone 2: Moerasplanten

Het moerasgebied is eigenlijk het verlengde van de oever, waar het over het algemeen wat natter is dan de oever. Deze grond blijft ook altijd zeer vochtig. Moerasplanten worden geplaatst tussen 0 tot 15 centimeter diepte. Sommige moerasplanten ‘‘moeten’’ onder water geplant worden om zo de groei te bevorderen of om te overwinte-ren. Bij deze planten is altijd aangegeven op welke diepte ze geplaatst moeten worden. Vijvermanden worden bij moerasplanten geadviseerd om zo de plant gecontroleerd te laten groeien. Lees hier meer over de verschillende vijverzones

 

 

 

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions