Grote watereppe - Sium latifolium

Door Tuindingen - 24-12-2018 in Waterplanten
0 reacties

Grote watereppe - Sium latifolium

Mooie groene vaste plant Grote watereppe

De Grote watereppe is een forse vaste plant die bij de schermbloemenfamilie hoort, ook wel Apiaceae genoemd. Deze grote plant komt oorspronkelijk uit Europa en Azië. De Grote watereppe is een plant die op de Rode lijst staat in Nederland. Dit houdt in dat hij dus steeds minder voorkomt. Deze plant is te vinden op vochtige plekken. Denk hierbij aan oevers, moerasbossen, op drijftillen en in grienden.

 

Hoe verzorg ik de Grote watereppe

Dat is niet erg moeilijk. Deze plant is een ware aanvulling voor de vijvertuin. Deze plant vindt het heerlijk om op een zonnige tot licht beschaduwde plek te staan. Daarnaast komt de Grote watereppe het best tot zijn recht op een vochtige tot natte ondergrond. Belangrijk is dat deze voedselrijk is. De bloeiperiode van deze mooie plant valt in de maanden juli en augustus. De Grote watereppe groeit tot ongeveer 40 tot 140 centimeter hoog. Daarnaast is deze plant prima winterhard.

 

Waar plant ik de Grote watereppe

De Grote watereppe dient aangeplant te worden in Tuindingen zone 1 en/of 2.

 

Uitleg tuindingen zones

 

Tuindingen zone 1: Oeverplanten

Oeverplanten staan om de vijver heen in normale tuingrond. De grond is hier droog maar bevat ook vocht. Deze grond kan zo nu en dan door een goeie regenbui onder water komen te staan maar dit is geen probleem voor de oeverplanten. De oeverplanten worden over het algemeen gebruikt als sierstuk voor de vijverrand. Zo heb je altijd zelf in de hand hoe de vijver er in zijn totaalplaatje uitziet.

 

Tuindingen zone 2: Moerasplanten

Het moerasgebied is eigenlijk het verlengde van de oever, waar het over het algemeen wat natter is dan de oever. Deze grond blijft ook altijd zeer vochtig. Moerasplanten worden geplaatst tussen 0 tot 15 centimeter diepte. Sommige moerasplanten ‘‘moeten’’ onder water geplant worden om zo de groei te bevorderen of om te overwinte-ren. Bij deze planten is altijd aangegeven op welke diepte ze geplaatst moeten worden. Vijvermanden worden bij moerasplanten geadviseerd om zo de plant gecontroleerd te laten groeien. Lees hier meer over de verschillende vijverzones

 

 

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions