Groot hoefblad - Petasites hybridus

Door Tuindingen - 18-12-2018 in Waterplanten
0 reacties

Groot hoefblad - Petasites hybridus

Prachtige oeverplant met grote bladeren

Groot hoefblad is een prachtige grote plant die behoort tot de composietenfamilie, ook wel Asteraceae genoemd. Deze plant zie je erg veel in Nederland lang sloten, rivieren, kanalen etc. Groot hoefblad is makkelijk te herkennen aan zijn lange stengel en daarop een volle bos bladeren. Deze plant wordt ook gezien als moeilijk onkruid omdat de wortelstokken lastig te verwijderen zijn. Daarom wordt deze plant door mensen allemansverdriet genoemd. Vroeger was de benaming '' Filiae ante Patrem''.

 

De verzorging van Groot hoefblad 

Groot hoefblad is een mooie, massieve aanvulling voor de vijverrand/oever. Deze plant vindt het heerlijk om op een zonnige tot soms licht beschduwde plaats te staan. Daarnaast komt Groot hoefblad het best tot zijn recht in een vochtige tot tijdelijk natte grond die voedselrijk is. De bloei periode van deze massieve plant valt in de maanden maart en april. Een volgroeide plant kan wel tot een meter hoog zijn. Gemiddeld worden ze tussen de 20 en 100 centimeter hoog. Daarnaast is Groot hoefblad prima winterhard maar helaas niet wintergroen.

 

Aanplanten van Groot hoefblad 

Groot hoefblad dient aangeplant te worden in Tuindingen zone 1.

 

Uitleg tuindingen zones

 

Tuindingen zone 1: Oeverplanten

Oeverplanten staan om de vijver heen in normale tuingrond. De grond is hier droog maar bevat ook vocht. Deze grond kan zo nu en dan door een goeie regenbui onder water komen te staan maar dit is geen probleem voor de oeverplanten. De oeverplanten worden over het algemeen gebruikt als sierstuk voor de vijverrand. Zo heb je altijd zelf in de hand hoe de vijver er in zijn totaalplaatje uitziet. Lees hier meer over de verschillende vijverzones

 

Leuke 

  • Wist je dat de vroegere benaming Filiae ante Patrem '' Dochters (bloemen) die tevoorschijn komen voor de vader(bladeren).

 

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions