Blauwe zegge - Carex panicea

Door Juno - 19-11-2018 in Waterplanten
0 reacties

Blauwe zegge - Carex panicea

Blauwe zegge ideaal in combinatie met turfblokken

De Blauwe zegge is een overblijvend kruid en is een familielid van de cypergrassenfamilie ook wel Cyperaceae. De Blauwe zegge komt oorspronkelijk uit Europa en Azië maar heeft zich later verspreid naar Nieuw-Zeeland en Noord-Amerika. De stengel van deze plant zijn stomp en driekantig. Het blad is blauwgroen en de onderste bladschede is een beetje lichtbruin. 

 

Het aanplanten en onderhouden van de Blauwe zegge

De Blauwe zegge is ideaal voor de vijverrand. Deze plant verlangt naar een vochtige tot natte ondergrond en vindt het het heerlijk om in een zonnige plaats te staan. De bloeiperiode van deze plant is in de maanden april en mei. De Blauwe zegge groeit gemiddeld 5 tot 70 centimeter de hoogte in en is prima winterhard. Echter is hij niet wintergroen. 

 

Waar kan ik de Blauwe zegge aanplanten

De Blauwe zegge dient aangeplant te worden in Tuindingen zone 1 en/of 2.

 

Uitleg tuindingen zones

 

Tuindingen zone 1: Oeverplanten

Oeverplanten staan om de vijver heen in normale tuingrond. De grond is hier droog maar bevat ook vocht. Deze grond kan zo nu en dan door een goeie regenbui onder water komen te staan maar dit is geen probleem voor de oeverplanten. De oeverplanten worden over het algemeen gebruikt als sierstuk voor de vijverrand. Zo heb je altijd zelf in de hand hoe de vijver er in zijn totaalplaatje uitziet.

 

Tuindingen zone 2: Moerasplanten

Het moerasgebied is eigenlijk het verlengde van de oever, waar het over het algemeen wat natter is dan de oever. Deze grond blijft ook altijd zeer vochtig. Moerasplanten worden geplaatst tussen 0 tot 15 centimeter diepte. Sommige moerasplanten ‘‘moeten’’ onder water geplant worden om zo de groei te bevorderen of om te overwinte-ren. Bij deze planten is altijd aangegeven op welke diepte ze geplaatst moeten worden. Vijvermanden worden bij moerasplanten geadviseerd om zo de plant gecontroleerd te laten groeien. Lees hier meer over de verschillende vijverzones

 

Leuke 

  • Wist je dat de Blauwe zegge wel 5 jaar oud kan worden?

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions