Nestkastje bekogeld met stenen door kinderen.

Door Tuindingen - 12-5-2021 in Vogels
0 reacties

Nestkastje bekogeld met stenen door kinderen.

(Bericht afkomstig van wildopvang Delft)

Bovenstaand nestje is gevuld met 6 koolmezen die vandaag naar ons zijn gebracht. Kinderen waren met stenen aan het gooien naar het nestkastje waardoor deze is gevallen en de kleintjes op straat vielen. De kleintjes zijn nog afhankelijk van hun ouders en die waren door al het kabaal weggevlogen. Verweesde dieren, in paniek en nu bij ons in de opvang waar ze verder verzorgd worden. 

Maar we kregen meer schrijnende gevallen binnen die waren belaagd door de jeugd. 

We plaatsen dit bericht om een paar redenen:

1) we hopen dat kinderen en ouders/scholen/buren samen het gesprek aan gaan over de natuur in het algemeen en dieren in het bijzonder. Over hoe je wel en niet omgaat met dieren. Dat ze gevoel hebben, dat ze onze zorg nodig hebben en dat geweld tegen dieren NOOIT acceptabel is. 

2) we hopen dat iedereen een oogje kan houden op de dieren in de tuin, in het park, langs de kant van de weg. Om te kijken of ze niet lastig worden gevallen door (spelende) kinderen. En mocht dat wel een keer gebeuren dan een heel dringend verzoek: ga het gesprek aan. Leg uit, blijf vriendelijk, gebruik NOOIT geweld. Er is al zoveel zinloos geweld, laten we lief zijn voor elkaar én onze dieren. 

De afgelopen weken hebben we egels binnen gekregen waarmee was gevoetbald, een jonge ekster waar kinderen mee aan het overgooien waren, jonge vogeltjes die in het water werden gegooid, nestjes uit bomen geschud, nesten met eenden langs de kant van het water die kapot werden getrapt. Kinderen die zich vervelen. Die geen idee hebben wat ze aan het doen zijn. Of wel. Kinderen zonder toezicht van ouders. En soms zelfs mét hun ouders. 

We vinden het vreselijk dat dit gebeurt. Daarom ons dringende verzoek: zie je dit gebeuren ga het gesprek aan. Gebruik geen geweld maar vertel dat dit gedrag niet acceptabel is. Bel de dierenpolitie of de buurtagent, de ouders, de buurtwacht, de school. En bel de dierenambulance of breng de dieren in nood zelf naar ons. Wij zitten klaar om de zorg over te nemen maar voorkomen dat ze onze hulp nodig hebben is vele malen beter. 

Aan alle juffen en meesters: ga ook alsjeblief in de klas dit gesprek aan met de leerlingen. 

Aan alle ouders: ga ook dit gesprek aan met je kinderen en denk niet direct 'dit doen mijn kinderen niet'. Vaak zijn kinderen onze beste wachters: als we ze nu betrekken bij de flora en fauna in hun omgeving dan zijn zij nu én straks onze ogen en oren om meer leed te voorkomen. Zodat we meer kunnen genieten van al die kleintjes die gewoon lekker veilig bij hun ouders zitten.

Voor iedereen: Deel dit bericht via de deelbuttons boven deze tekst op je sociale media kanalen. 
 

Dank namens alle dierenopvangcentra en de duizenden vrijwilligers die zich dagelijks inzetten voor het dierenwelzijn in ons land.

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions