Tuinsoep


Door Marie MulLieve Tuinvrienden,

Wat doe je als je onverwachts de uitnodiging krijgt om een blog te schrijven voor de website van je favoriete tuinclub?  
Tja, dan ga je daar natuurlijk op in want dat zijn immers de leuke spannende dingen die je gewoon niet mag missen.
Maar voordat ik verder ga wil ik me eerst aan jullie voorstellen.


Mijn naam is Marie Mul en van beroep ben ik iIlustrator/designer.
Naast dit fijne werk ben ik een gepassioneerd tuinierster en heb ik ook tuinen ontworpen in opdracht van particulieren en bedrijven. Als illustrator heb ik jarenlang voor diverse tuintijdschriften gewerkt en de combinatie tekenpotloodje en tuinschepje gingen en gaan dan ook hand in hand.
Bij een blog hoort een naam, herkenbaar voor een ieder die hem leest. En die naam was wonderlijk genoeg zo gevonden, want het moest een blog worden waarin van alles en nog wat voorbij komt. Van planten die mooi groeien en bijzonder zijn tot planten die geen zin hebben om bij jou te groeien. Van slakken en andere plaagbeestjes tot nuttige, vlijtige werkertjes. Van tips en trucs tot recepten en leuke tuinevenementen. Daarom heet dit blog TUINSOEP. Van te voren wist ik niet of de naam Tuinsoep al bestond, dus toch maar even Google geraadpleegd en jawel hoor. Het is inderdaad  een soepje waar geen vast recept voor is , maar waar wel verschillende groenten in ronddobberen, afhankelijk van wat er op dat moment in je tuin voorhanden is. Voila dacht ik, mijn Tuinsoepje is bij deze geboren. Het wordt een rommelsoepje, een allegaartje, dus maak je borst maar nat. Uiteindelijk zijn we allemaal tuinierders met die ernstige afwijking van dat groene hart. Geïnteresseerd in alles wat ademt, leeft en beweegt. Grote blijdschap om een aangeslagen stekje van 2 cm maar ook diepe treurnis om een roos vol bladluis. Alles met een knipoog, dat wel en nu maar hopen dat deze eerste Tuinsoep jullie goed zal smaken.


  • Ben je nieuwsgierig naar mijn Tuinontwerpen (bekijk ze hier)
  • Mijn tuinboek ‘Applaus voor de Dahlia’  uitgegeven in samenwerking met de Hortus Botanicus in Leiden.
  • Ben op dit moment druk met het ontwerpen van stoffen (zoals kussenhoezen) en behang voor interieur en mode.
     

Ben je nu al  nieuwsgierig  bezoek mijn website  www.colourandpencil.eu heb je een vraag of wil je met mij in contact komen  stuur een e-mail naar          info@colourandpencil.eu 
 

Voor nu ga ik het hierbij laten maar zal snel  een nieuw verhaal toevoegen en een kijkje in mijn tekenkeuken met jullie delen.


0
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Er zijn nog geen reacties.
Afbeelding bij Landgoedtuin Nardinclant  - kijkje in de historische tuin
Tuinieren

Landgoedtuin Nardinclant - kijkje in de historische tuin

In deze aflevering gaan we op bezoek bij Nardiclant. Verscholen in een boomrijke wijk in Laren ligt deze unieke plek. Nardinclant is een prachtig aangelegde historische tuin.


Afbeelding bij Kaalslag en mini-paddestoeltjes
Tuinieren

Kaalslag en mini-paddestoeltjes

Kortom een allegaartje van alles wat er zich in een tuin kan afspelen. Het is een mix geworden van vreugde, bewondering, verbazing, ongenoegen en acceptatie.


Door Marie Mul

Afbeelding bij De Kievitsbloem
Tuinieren

De Kievitsbloem

De Kievitsbloem, ook wel bekend als de Zwolse tulp, is een vrij zeldzame plant die voornamelijk groeit in vochtige graslanden. Met zijn paars en soms wit geblokte bloemen is het een prachtige voorjaarsbloem. Ontdek meer over deze bijzondere plant en zijn leefomgeving en leer waarom het zo'n gewaardeerde en waardevolle toevoeging is aan de natuur.


Door Tuindingen

Afbeelding bij Planten die samenwerken
Tuinieren

Planten die samenwerken

Of je het geloven wilt of niet, maar ook planten vertonen menselijke trekjes. Daar kun je als plant trots op zijn, als je dat predicaat opgespeld krijgt.


Door Marie Mul

Afbeelding bij Heggen en haagplanten levensader voor de biodiversiteit
Tuinieren

Heggen en haagplanten levensader voor de biodiversiteit

Een heg of haag is namelijk meer dan een rijtje struiken naast elkaar.


Door Tuindingen

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox