Kleurrijk bolgewas voor het vroege voorjaar

Door Roel - 3-2-2021 in Bloembollen
0 reacties

Kleurrijk bolgewas voor het vroege voorjaar

De Narcis behoort net als de Amaryllis, de Nerine en het Sneeuwklokje tot de familie Amarylliaceae oftewel de Narcisfamilie, uiteraard ook wel de Amaryllisfamilie genoemd. 

Narcis bolgewas vroege voorjaarsbloeiers

Narcis is waarschijnlijk één van de meest ondergewaardeerde bloemen uit ons land. Terwijl veel mensen bij Narcis alleen denken aan de z.g. Paas-klokken, is er een veelvoud aan kleuren en vormen beschikbaar. Het is dan ook hoognodig om deze eens onder de aandacht te brengen. 

Dubbelbloemige narcissen zijn er in diverse kleuren

De schoonheid van de Narcis is zelfs zo groot dat iemand die zich er mee vergelijkt Narcistisch wordt genoemd. Dit houdt in dat hij zichzelf zo mooi en belangrijk vindt, dat hij belangrijker is dan anderen. Je moet dus wel van goede huize komen om dit als bloem te bereiken. De Narcis is verre van gewoon, er bestaan van deze bloem niet alleen erg veel kleuren, maar de Narcis is er ook nog eens in een veelvoud aan vormen. Er zijn een veelvoud van vormen beschreven, zoals bv. Trompet, Grootkronig, Dubbel, Spleetkronig en Trosnarcis. Dit is maar een kleine greep uit de beschikbare vormen van de Narcis, want er zijn zo’n 8000 soorten in globaal 12 hoofdgroepen. 

Narcissen in de tuin voor vroege voorjaars kleuren

Naast zijn grote schoonheid, wordt de Narcis ook nog om zijn medicinale eigenschappen geteeld. De in de Narcis aanwezige stof galathamine (afgeleid van de officiële naam van het Sneeuwklokje, Galanthus) wordt gebruikt als grondstof voor een medicijn dat werkt tegen geheugenverlies bij Alzheimer patiënten.

Naast Narcissen kun jij je tuin opfleuren met tal van kleurrijke voorjaarsbloeiers.  Lees verder

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions