Pruikenboom - Cotinus coggygria

Door Roel - 30-12-2018 in Bladverliezende beplanting
0 reacties

Pruikenboom - Cotinus coggygria

Alles over de Pruikenboom, een soort die inheems is in delen van China, Frankrijk en Turkije.

De Pruikenboom. Ooit wel eens van gehoord? het is een mooi siierheestertje waarvan de bloemen in juni en juli verschijnen. Deze bloemen verschijnen in grote groepen, bijna wolken, aan de Pruikenboom. De Pruikenboom is in het wild te vinden in gebieden in Frankrijk, Turkije en China; hier is het leefgedeelte voor de Pruikenboom ideaal. De grond bevat namelijk kalk, en daar groeit de Pruikenboom het liefst.

Bladverliezend

Pruikenbomen zijn bladverliezend. Dit betekent, dat wanneer de winter aanbreekt, er vrijwel geen bladeren meer aan de Pruikenboom te vinden zijn.  Maar niet getreurd: deze bladeren komen weer als de lente begint. 

Standplaats

Als je een. Pruikenboom aanschaft, kunje het beste zorgen voor een zonnige en warme plek op een kalkrijke grond. Dit geldt niet alleen voor de Pruikenbomen met bont blad, die sowieso veel zon nodig hebben om tot optimale verkleuring te komen, maar ook zeker voor 'gewone' soorten

De ideale plant voor mensen zonder hele ''groene vingers''! 

De Pruikenboom is verder eigenlijk de ideale plant: afgezien van de jaarlijkse snoeibeurt die Pruikenboom nodig heeft om de bloemen zoveel mogelijk tot ontwikkeling te laten komen, heeft deze sierheester praktisch nooit last van ziekten.

Heb jij tips over de verzorging, aanplanting van de Pruikenboom of wil je iets anders met ons delen? Laat een bericht achter!

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions