Japanse esdoorn - Acer pal. 'Skeeters Broom'

Door Roel - 28-12-2018 in Bladverliezende beplanting
0 reacties

Japanse esdoorn - Acer pal. 'Skeeters Broom'

Japanse esdoorn 'Skeeters Broom' is een compact groeiende cultivar.

De Japanse esdoorn is van zichzelf een langzame groeier. Echter kunnen sommige soorten wel 800 centimeter hoog worden! Deze soort echter is zeer geschikt voor kleinere tuinen, omdat ze slechts 150 tot 200 centimeter hoog zal worden. Ben jij op zoek naar een Japanse esdoorn, maar ben je bang dat ze te groot wordt? Deze soort niet!

In de zomer is dit een echte blikvanger. Het vuurrode blad zal aan niemand voorbij gaan, zeker niet als je deze als solitair aanplant. Naar mate de herfst dichterbij komt, zal het blad steeds paarser van kleur worden. Uiteindelijk verliest de plant haar blad in de winter.

Standplaats van de Japanse esdoorn

Plaats de Japanse esdoorn 'Skeeters Broom' op een (half) schaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed vochtige en waterdoorlatende grondsoort. Deze Japanse esdoorn wordt vaak aangeplant als solitaire blikvanger en door de herfstverkleuring is dit een fraaie toevoeging aan jouw tuin.

Deze sierheester is goed winterhard.

De Japanse esdoorn als tuinplant

De Japanse esdoorn is een soort met vele bijzondere verkleuringen in de herfst. Deze verkleuringen variëren in groen-, oranje-, geel-, en roodtinten. Soms zit er zelfs een tikkeltje roze doorheen. De standplaats van de Japanse Esdoorn is te vinden in de halfschaduw; in de volle zon zullen vooral rode Japanse esdoorns schade ondervinden. Japanse esdoorns kunnen vrij hoog worden, maar ze groeien vrij langzaam waardoor ze ook in een pot te planten zijn.

 

1 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions