Boerenhortensia – schermvormig - Hydrangea macr. 'Veitchii'

Door Tuindingen - 31-12-2018 in Bladverliezende beplanting
0 reacties

Boerenhortensia – schermvormig - Hydrangea macr. 'Veitchii'

Sinds 1881 is Boerenhortensia 'Veitchii' al bekend onder de mensen. De witte randbloemetjes, de insectenlokkers, omarmen de kleine, groene fertiele bloemen die later meer zullen neigen naar een blauwe kleur. Kenmerkend aan Boerenhortensia 'Veitchii' is dat deze zich niet snel ergens van aantrekt; 'Veitchii' kan veel tegenslagen hebben. De maximale hoogte van deze heester is zo'n 150 centimeter. Boerenhortensia 'Veitchii' bloeit vanaf juli tot september.

Boerenhortensia's houden van een plekje in gefilterd zonlicht. Het liefst mijd je felle zon; dit kan zorgen voor blad- en bloembeschadiging. Een humeuze, goed waterdoorlatende standplaats is aan te raden. In de maanden juli tot en met september zijn de schitterende bloemen te bewonderen die allerlei insecten naar je tuin trekken.

Boerenhortensia 'Veitchii' is een zeer winterharde plant. Verliest haar blad in de winter. Oude bloemknoppen kunnen in het voorjaar voorzichtig verwijdert worden. Pas wel op voor de nieuwe knoppen; deze zitten er vlak onder. Wanneer je die afknipt, zullen er geen nieuwe bloemen meer verschijnen.

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions