Slangenwortel - Calla palustris

21 Apr 2021 in Waterplanten
Afbeelding bij Slangenwortel - Calla palustris


Vijverplant voor aan en in het water,  ideaal om vijverranden te bedekken

Slangenwortel is een waterplant die bekend staat als een giftige soort. Deze water plant komt uit de aronskelkfamilie, ook wel Aracaeae genoemd. Slangenwortel is te herkennen aan haar sierlijke witte bloem die erg opvallend is. Deze plant groeit over het algemeen vanuit het water de oever op maar ook andersom. Dit is ook de reden dat Slangenwortel zeer geschikt is voor de vormgeving van water naar land.

Zo verzorg ik Slangenwortel

Deze sierlijke plant is een mooie aanvulling van de vijvertuin. Slangenwortel vindt het heerlijk om op een zonnige tot licht beschaduwde plaats te staan. Daarnaast komt deze sierlijke plant het best tot zijn recht in een vochtige tot natte ondergrond. De bloeiperiode van Slangenwortel is in de maanden mei, juni en juli. Deze plant groeit gemiddeld 15 tot 40 centimeter de hoogte in. Daarnaast is hij prima winterhard.

Hier plaats ik deze sierlijk plant

Slangenwortel dient aangeplant te worden in Tuindingen zone 1 en/of 2.

Uitleg tuindingen zones

Tuindingen zone 1: Oeverplanten

Oeverplanten staan om de vijver heen in normale tuingrond. De grond is hier droog maar bevat ook vocht. Deze grond kan zo nu en dan door een goeie regenbui onder water komen te staan maar dit is geen probleem voor de oeverplanten. De oeverplanten worden over het algemeen gebruikt als sierstuk voor de vijverrand. Zo heb je altijd zelf in de hand hoe de vijver er in zijn totaalplaatje uitziet.

Tuindingen zone 2: Moerasplanten

Het moerasgebied is eigenlijk het verlengde van de oever, waar het over het algemeen wat natter is dan de oever. Deze grond blijft ook altijd zeer vochtig. Moerasplanten worden geplaatst tussen 0 tot 15 centimeter diepte. Sommige moerasplanten ‘‘moeten’’ onder water geplant worden om zo de groei te bevorderen of om te overwinteren. Bij deze planten is altijd aangegeven op welke diepte ze geplaatst moeten worden. Vijvermanden worden bij moerasplanten geadviseerd om zo de plant gecontroleerd te laten groeien. Lees hier meer over de verschillende vijverzones


Log in om te liken
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Er zijn nog geen reacties.
Waterplanten

Koninginnenkruid - Leverkruid - Eupatorium cannabinum

Populaire plant die vlinders aantrekt. biedt nectar voor vlinders, bijen en andere insecten.


Waterplanten

Potamogeton / Fonteinkruid

Ondergedoken waterplant met lange, forse kruipende wortelstok


Door tuin.fr.gr

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox