Ruwe bies - Scirpus tabernaemontani 'Zebrinus'

Door Tuindingen - 24-12-2018 in Waterplanten
0 reacties

Ruwe bies - Scirpus tabernaemontani 'Zebrinus'

Een plant die perfect geschikt is voor de vijver

De Ruwe bies is een sierlijke vaste plant die uit de cypergrassenfamilie komt, ook wel Cyperaceae genoemd. Oorspronkelijk komt de Ruwe bies voor in Europa en Azië. Deze plant was is de 19e eeuw een gewild exportgewas, het werd gebruikt voor stoelzittingen. Je kunt de Ruwe bies over het algemeen vinden op vochtige plekken. Denk hierbij aan oevers, vochtige rietlanden en duinplassen.

 

Zo verzorg ik de Ruwe bies

Deze sierlijke plant is een mooie aanvulling van de vijvertuin. De Ruwe bies vindt het heerlijk om op een zonnige plaats te staan. Daarnaast komt deze sierlijke plant het best tot zijn recht in een vochtige tot natte ondergrond. De bloeiperiode van de Ruwe bies is in de maanden juni, juli, augustus, september en oktober. Deze plant groeit gemiddeld 50 tot 275 centimeter de hoogte in. Daarnaast is hij prima winterhard.

 

Waar plant ik de Ruwe bies

De Ruwe bies dient aangeplant te worden in Tuindingen zone 2 en/of 3.

 

Uitleg tuindingen zones

 

Tuindingen zone 2: Moerasplanten

Het moerasgebied is eigenlijk het verlengde van de oever, waar het over het algemeen wat natter is dan de oever. Deze grond blijft ook altijd zeer vochtig. Moerasplanten worden geplaatst tussen 0 tot 15 centimeter diepte. Sommige moerasplanten ‘‘moeten’’ onder water geplant worden om zo de groei te bevorderen of om te overwinte-ren. Bij deze planten is altijd aangegeven op welke diepte ze geplaatst moeten worden. Vijvermanden worden bij moerasplanten geadviseerd om zo de plant gecontroleerd te laten groeien.

 

Tuindingen zone 3: Waterplanten

Het waterplant gebied is weer wat dieper dan het moerasgebied. Dit gebied varieert van 0 tot ongeveer 40 centimeter diepte. In dit gebied moeten de waterplanten met de wortels in het water geplaatst worden. Over het algemeen mogen de planten ook volledig onderwater geplant worden. Waterplanten hebben veel zon nodig en stilstaand water. Uit de buurt van watervalletjes en/of fonteinen. Als ze hier wel in de buurt staan kan het zijn dat de plant gaat rotten. Ook bij waterplanten wordt geadviseerd om gebruik te maken van een vijvermand. Lees hier meer over de verschillende vijverzones

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions