Poelruit - Thalictrum flavum

Door Tuindingen - 24-12-2018 in Waterplanten
0 reacties

Poelruit - Thalictrum flavum

Perfecte plant voor moerasgebied

De Poelruit is een plant die meerjarig is. Deze plant komt uit de ranonkelfamilie, ook wel Ranunculaceae genoemd. De Poelruit komt over het algemeen voor op vochtige plekken. Denk hierbij aan graslanden, oevers, veenstreken, rietlanden en moerassen. Deze plant staat bekend om zijn sterke geur die veel insecten aantrekt. Denk hierbij aan vlinders, hommels, zweefvliegen en bijen.

 

De verzorging van de Poelruit

Deze plant is uitermate geschikt voor de vijvertuin. De Poelruit verlangt naar een zonnige tot licht beschaduwde standplaats. Daarnaast is het belangrijk om hem te plaatsen in een vochtige tot natte ondergrond. De bloeiperiode van de Poelruit valt in de maanden juni en juli. Deze plant groeit gemiddeld 45 tot 90 centimeter de hoogte in. Verder is hij prima winterhard.

 

De aanplanting van de Poelruit

De Poelruit dient aangeplant te worden in Tuindingen zone 1 en/of 2.

 

Uitleg tuindingen zones

 

Tuindingen zone 1: Oeverplanten

Oeverplanten staan om de vijver heen in normale tuingrond. De grond is hier droog maar bevat ook vocht. Deze grond kan zo nu en dan door een goeie regenbui onder water komen te staan maar dit is geen probleem voor de oeverplanten. De oeverplanten worden over het algemeen gebruikt als sierstuk voor de vijverrand. Zo heb je altijd zelf in de hand hoe de vijver er in zijn totaalplaatje uitziet.

 

Tuindingen zone 2: Moerasplanten

Het moerasgebied is eigenlijk het verlengde van de oever, waar het over het algemeen wat natter is dan de oever. Deze grond blijft ook altijd zeer vochtig. Moerasplanten worden geplaatst tussen 0 tot 15 centimeter diepte. Sommige moerasplanten ‘‘moeten’’ onder water geplant worden om zo de groei te bevorderen of om te overwinte-ren. Bij deze planten is altijd aangegeven op welke diepte ze geplaatst moeten worden. Vijvermanden worden bij moerasplanten geadviseerd om zo de plant gecontroleerd te laten groeien. Lees hier meer over de verschillende vijverzones

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions