Mazus - Mazus reptans

Door Juno - 10-12-2018 in Waterplanten
0 reacties

Mazus - Mazus reptans

Bodembedekkende oeverplant met licht violetkleurige bloemen

De Mazus is een mooie vaste plant. Deze sierlijke plant komt uit de helmkruidfamlie, ook wel Scrophulariacea genoemd. Deze plant komt van nature voor in de bergen en is dus ook zeer geschikt om te gebruikten als voegenvuller in een rotsachtige tuin. Uiteraard kan dit ook gewoon tussen stenen (bestrating), maar ook in de muur. Bij de Mazus wordt geadviseerd om hem in groepen te plaatsen. Is goed bedembedekkend en ook nog is heel mooi!

 

De verzorging van de Mazus

Deze sierlijke plant is een mooie aanvulling van de vijvertuin. De Mazus vindt het heerlijk om op een zonnige tot licht beschaduwde plaats te staan. Daarnaast komt deze sierlijke plant het best tot zijn recht in een vochtige tot natte ondergrond. De bloeiperiode van de Mazus is in de maanden mei en juni. Deze plant groeit gemiddeld 3 tot 5 centimeter de hoogte in. Daarnaast is hij prima winterhard en ook wintergroen.

 

De aanplanting van de Mazus

De Mazus dient aangeplant te worden in Tuindingen zone 1.

 

Uitleg tuindingen zones

 

Tuindingen zone 1: Oeverplanten

Oeverplanten staan om de vijver heen in normale tuingrond. De grond is hier droog maar bevat ook vocht. Deze grond kan zo nu en dan door een goeie regenbui onder water komen te staan maar dit is geen probleem voor de oeverplanten. De oeverplanten worden over het algemeen gebruikt als sierstuk voor de vijverrand. Zo heb je altijd zelf in de hand hoe de vijver er in zijn totaalplaatje uitziet. Lees hier meer over de verschillende vijverzones

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions