Liesgras - Glyceria maxima 'Variegata'

Door Juno - 26-11-2018 in Waterplanten
0 reacties

Liesgras - Glyceria maxima 'Variegata'

Dominante grasplant voor grotere tuinen

Liesgras is een plant die behoort tot de Poaceae familie. Deze plant kom oorspronkelijk voor in Europa en Azië maar heeft zich later verder verspreid over de wereld. Liesgras heeft een holle stengel met lange uitlopers. Deze plant heeft ''glimmende'' groene bladeren en de bladschede heeft een rolronde vorm of boven zwak afgeplat. De ''tong'' ook wel Iigula genoemd is breed en loopt meestal uit in een lange punt.

 

Aanplanten van deze dominante grasplant

De bloeiperiode van Liesgras is in de maanden juli t/m augustus. Deze plant groeit ongeveer 90 cm de hoogte in en kan een temperatuur verdragen tot -25 graden celsuis. Liesgras verlangt naar een moerassige ondergrond bijvoorbeeld aan de rand van een vijver (overgang van water naar land). Bij Liesgras wordt geadviseerd om max. 10 planten op een vierkante meter te plaatsen (kan ook goed als eenling geplaatst worden).

 

Waar kan ik Liesgras het beste plaatsen?

Liesgras dient geplaatst te worden in Tuindingen zone 1

 

Uitleg tuindingen zones


Tuindingen zone 1: Oeverplanten


Oeverplanten staan om de vijver heen in normale tuingrond. De grond is hier droog maar bevat ook vocht. Deze grond kan zo nu en dan door een goeie regenbui onder water komen te staan maar dit is geen probleem voor de oeverplanten. De oeverplanten worden over het algemeen gebruikt als sierstuk voor de vijverrand. Zo heb je altijd zelf in de hand hoe de vijver er in zijn totaalplaatje uitziet. Lees hier meer over de verschillende vijverzones

 

Leuke 

  • De stengel van Liesgras kan gebruikt worden als fluitje. Dit kan doormiddel van een lengtesnede te maken in de stengel.

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions