Kogelbies - Scirpoides holoschoenus

Door Tuindingen - 24-12-2018 in Waterplanten
0 reacties

Kogelbies - Scirpoides holoschoenus

Sierlijk plantje voor in de vijvertuin

De Kogelbies is een sierlijk plantje die geschikt is voor de vijvertuin. Deze overblijvende plant komt uit de cypergrassenfamilie, ook wel Cyperaceae genoemd. Deze plant staat in Nederland op de rode lijst van planten. Dit betekent dat de Kogelbies steeds minder vaak gezien wordt. Van oorsprong is deze plant te vinden in Europa en Azië. Deze plant snakt naar een vochtige ondergrond en is dus te vinden in de duinden, strandvlakten en in moerassan.

 

Kan ik deze sierlijke plant verzorgen?

Ja dat is vrij makkelijk! Deze sierlijke plant is een mooie aanvulling van de vijvertuin. De Kogelbies vindt het heerlijk om op een zonnige plaats te staan. Daarnaast komt deze sierlijke plant het best tot zijn recht in een vochtige tot natte ondergrond. De bloeiperiode van de Kogelbies is in de maanden juni, juli, augustus en september. Deze plant groeit gemiddeld 20 tot 200 centimeter de hoogte in(vrij groot dus). Daarnaast is hij prima winterhard maar niet wintergroen.

 

De aanplanting van de Kogelbies

De Kogelbies dient aangeplant te worden in Tuindingen zone 1 en/of 2.

 

Uitleg tuindingen zones

 

Tuindingen zone 1: Oeverplanten

Oeverplanten staan om de vijver heen in normale tuingrond. De grond is hier droog maar bevat ook vocht. Deze grond kan zo nu en dan door een goeie regenbui onder water komen te staan maar dit is geen probleem voor de oeverplanten. De oeverplanten worden over het algemeen gebruikt als sierstuk voor de vijverrand. Zo heb je altijd zelf in de hand hoe de vijver er in zijn totaalplaatje uitziet.

 

Tuindingen zone 2: Moerasplanten

Het moerasgebied is eigenlijk het verlengde van de oever, waar het over het algemeen wat natter is dan de oever. Deze grond blijft ook altijd zeer vochtig. Moerasplanten worden geplaatst tussen 0 tot 15 centimeter diepte. Sommige moerasplanten ‘‘moeten’’ onder water geplant worden om zo de groei te bevorderen of om te overwinte-ren. Bij deze planten is altijd aangegeven op welke diepte ze geplaatst moeten worden. Vijvermanden worden bij moerasplanten geadviseerd om zo de plant gecontroleerd te laten groeien. Lees hier meer over de verschillende vijverzones

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions