Kattengras - Cyperus alternifolius

Door Juno - 26-11-2018 in Waterplanten
0 reacties

Kattengras - Cyperus alternifolius

Deze parapluplant is een decoratieve sprieterige moerasplant

Kattengras ook wel parapluplant genoemd, is een bekende plant die verwant is van de papyrus, ook wel Cyperus Papyrus genoemd. Deze plant kom oorspronkelijk uit Ooost-Afrika en Madagaskar. Deze plant wordt Kattengras genoemd omdat het katten deze plant erg lekker vinden om aan te knabbelen. Let wel op! bij teveel eten kan het verstopt raken in luchtwegen van de kat. Niks ernstig maar daar kan hij door gaan hoesten.

 

De verzorging van Kattengras

Kattengras is prefect voor de vijvertuin maar ook perfect voor katten. Deze plant vindt het heerlijk om op een zonnige tot half beschaduwde plaats te staan. Daarnaast komt Kattengras het best tot zijn recht in een vochtig tot natte grond. De bloeiperiode van deze plant valt in de maanden juni tot augustus. Deze plant kan tot wel 100 centimeter hoog groeien. Daarnaast is deze plant matig winterhard en ook niet wintergroen.

 

Aanplanting van Kattengras

Kattengras dient aangeplant te worden in Tuindingen zone 1 en/of 2.

 

Uitleg tuindingen zones

 

Tuindingen zone 1: Oeverplanten

Oeverplanten staan om de vijver heen in normale tuingrond. De grond is hier droog maar bevat ook vocht. Deze grond kan zo nu en dan door een goeie regenbui onder water komen te staan maar dit is geen probleem voor de oeverplanten. De oeverplanten worden over het algemeen gebruikt als sierstuk voor de vijverrand. Zo heb je altijd zelf in de hand hoe de vijver er in zijn totaalplaatje uitziet.

 

Tuindingen zone 2: Moerasplanten

Het moerasgebied is eigenlijk het verlengde van de oever, waar het over het algemeen wat natter is dan de oever. Deze grond blijft ook altijd zeer vochtig. Moerasplanten worden geplaatst tussen 0 tot 15 centimeter diepte. Sommige moerasplanten ‘‘moeten’’ onder water geplant worden om zo de groei te bevorderen of om te overwinte-ren. Bij deze planten is altijd aangegeven op welke diepte ze geplaatst moeten worden. Vijvermanden worden bij moerasplanten geadviseerd om zo de plant gecontroleerd te laten groeien. Lees hier meer over de verschillende vijverzones

 

 

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions