Japanse kornoelje - Cornus officinalis

Door Juno - 20-11-2018 in Waterplanten
0 reacties

Japanse kornoelje - Cornus officinalis

Geschikte plant voor natte plekken

De Japanse kornoelje is een bijzonderplantje. Deze plant blijft namelijk meerdere seizoenen erg mooi. Deze plant is te herkennen aan het groene bolletje die in het midden zit. Dit is eigenlijk de bloem maar die valt niet echt op. De grote bladeren van de Japanse kornoelje zijn daarentegen wel erg opvallend. In de bloeiperiode komt er een vrucht te voorschijn. Deze vrucht is een beetje vramboos achtig.

 

De verzorging van de Japanse kornoelje

Deze mooie plant is een sierlijke toevoeging van de vijvertuin. De Japanse kornoelje vindt het heerlijk om op een windvrije, zonnige tot half beschaduwde plaats te staan. Daarnaast komt deze plant het best tot zijn recht in een vochtige tot zeer vochtige ondergrond. De bloeiperiode van de Japanse kornoelje is eigenlijk het hele jaar. Uiteraard groeit hij niet even hard alleen deze plant is het hele jaar actief.  De hoogte kan varieren tussen de 600 en 10000 centimeter. Daarnaast is hij prima winterhard maar niet wintergroen.

 

De aanplanting van de Cornus officinalis 

De Japanse kornoelje dient aangeplant te worden in Tuindingen zone 1 en/of 2.

 

Uitleg tuindingen zones

 

Tuindingen zone 1: Oeverplanten

Oeverplanten staan om de vijver heen in normale tuingrond. De grond is hier droog maar bevat ook vocht. Deze grond kan zo nu en dan door een goeie regenbui onder water komen te staan maar dit is geen probleem voor de oeverplanten. De oeverplanten worden over het algemeen gebruikt als sierstuk voor de vijverrand. Zo heb je altijd zelf in de hand hoe de vijver er in zijn totaalplaatje uitziet.

 

Tuindingen zone 2: Moerasplanten

Het moerasgebied is eigenlijk het verlengde van de oever, waar het over het algemeen wat natter is dan de oever. Deze grond blijft ook altijd zeer vochtig. Moerasplanten worden geplaatst tussen 0 tot 15 centimeter diepte. Sommige moerasplanten ‘‘moeten’’ onder water geplant worden om zo de groei te bevorderen of om te overwinte-ren. Bij deze planten is altijd aangegeven op welke diepte ze geplaatst moeten worden. Vijvermanden worden bij moerasplanten geadviseerd om zo de plant gecontroleerd te laten groeien. Lees hier meer over de verschillende vijverzones

 

 

 

 

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions